Hava Durumu

“Gönüllü Gençlerden Tiyatro”

Nizip Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinin kurduğu Gençhis tiyatro topluluğu tarafından üç okulda sergilenen 'Mizan' adlı tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gönüllü Gençlerden Tiyatro”

Abdulhamithan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal ve Fen Bilimleri Proje Okulu ndaki gösterim öncesi, Nizip Gençlik Merkezi Müdürü oyuna konu olan dürüstlük, adil olmak, adaletli olmak ve Ahilik bilinci hakkında kısa bilgi verdi. Çiçek, "Toplumumun özünde dürüstlük ve adil olmak vardır. Ahilik temelinde esnaf hareketi olarak doğmuştur. Öte yandan Ahilik, kardeşlik duygusuyla kaliteli insan yetiştirme modelidir. Kardeşlik hukukunu sosyal yaşama hakim kılmanın, hakkı gözetmenin, adaletli olmanın Ahiliğin temelinde yattığını, Ahilikle ilgili yaptığımız çalışmalarla gördük. Dünyanın bu anlayışa ihtiyacı olduğu da unutulmamalıdır. Gençlerimiz bu değerlerle tanışmalı, sosyal dünyanın içine Anadolu ruhunu katması gereklidir. Kendi kültür ve medeniyetimizi ortaya koymalı, teknolojinin kölesi değil doğru kullananı ve üreticisi olmamız gereklidir. Kendi kültürümüze sahip çıkarak anlatmalıyız. " dedi.

Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-i Veli’nin tavsiyesi doğrultusunda kurulan esnaf dayanışma teşkilatı olan Ahilik ten uyarlanarak yazılan  ve  günümüz dünyasında dürüst esnafın nasıl olması gerektiğini  iyiliği, dürüstlüğü anlatan oyunda Nizip Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri rol aldı. Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip İlçe Kredi ve Yurtlar Kurumu Adil Özpay, Şube Müdürleri, öğrenciler  ve çok sayıda davetlinin izlediği tiyatro gösterimi sonunda oyuncular, uzun süre alkışlandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.