Hava Durumu

Guaj Boya Nedir Ve Nasıl Uygulanır?

Guaj boya sulu boyanın profesyonel hali ve aslında bir sulu boya çeşididir. Kapatıcı renk özelliği ile biraz da yapılı boyayı andıran guaj boya önce su ile eritilerek kullanılır.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2020 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Guaj Boya Nedir Ve Nasıl Uygulanır?

Guaj boya sulu boyanın profesyonel hali ve aslında bir sulu boya çeşididir. Kapatıcı renk özelliği ile biraz da yapılı boyayı andıran guaj boya önce su ile eritilerek kullanılır. Palet kullanılarak boyama işlemi yapılır. Tüpler halinde ya da kutularda bulunan boyayı palete sıkıp daha önceden çizilmiş olan resim üzerine uygulanır. Resmi önceden çizip üzerine uygulamak ve palet kullanmak işi kolaylaştırmaktadır. Renk karışımı elde etmek için en fazla 3 renk kullanılmalıdır çünkü fazla renk ile istenen renk tonu yakalanamayabilinir. Guaj boya hazırlanırken en önemli kısım kıvamıdır. Kıvamını iyi ayarlamak gereklidir ve ne sulu ne katı kıvamda olmalıdır.

Guaj Boya Nerelerde Kullanılır?

Guaj boya saydam değil renkleri ve kıvamı ile kapatıcı özelliktedir ve tüm hatalarınızı örtmek için kullanabilirsiniz. Grafik tasarım çalışmalarında sıklıkla tercih edilirken guaj boya afiş, amblem, logo yapımlarında da kullanılabilir. Kapatıcı ve homojen bir yüzey oluşturma özelliğine sahiptir. Renk seçenekleri ve fiyat bilgileri için https://www.kayakirtasiye.com.tr/guaj-boyalar sitesini ziyaret edebilirsiniz ve istediğiniz boyaları uygun fiyata alabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.