Hava Durumu

“Günahımızı alıyorsunuz”

CHP Şahinbey İlçe Kongresi’nde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Biz örgüt olarak adaylarımızı Genel Merkezimize taşıyabilseydik sonuç daha farklı olacaktı. Bizlerin boşuna günahını alıyorsunuz. Bu iş iki kişinin hareketi ile olmaz, örgütün birlikte hareket etmesi ile olur.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2019 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Günahımızı alıyorsunuz”

CHP Şahinbey İlçe Kongresi’nde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Biz örgüt olarak adaylarımızı Genel Merkezimize taşıyabilseydik sonuç daha farklı olacaktı. Bizlerin boşuna günahını alıyorsunuz. Bu iş iki kişinin hareketi ile olmaz, örgütün birlikte hareket etmesi ile olur.”dedi.

CHP Şahinbey İlçe Kongresi gerçekleştirildi. CHP Şahinbey İlçe Başkan Adayları Zeki Gürsel ve Ömer Yılmaz’ın yarıştığı seçimde, 371 oy kullanıldı. 284 oy alan Zeki Gürsel, CHP Şahinbey İlçe Başkanlığına seçilirken, Yılmaz ise 87 oy aldı.

CHP Şahinbey İlçe Kongresi, CHP Gaziantep İl Başkanı Lüftü Demir, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın katılımıyla, gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru’nun yaptığı kongrede, İlçe Başkan Adayları Zeki Gürsel ve Ömer Yılmaz yarıştı. Tartışmalı geçen kongrede, parti üyelerinin 31 Mart Yerel Seçim Sürecine ilişkin eleştirileri ve İlçe Başkan dayı Zeki Gürsel’in Yönetim listesinin divan heyetine geç verilmesi gerginliğe neden oldu.

“KIRGINLIKLAR BİR KENARA BIRAKILMALI”

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, “Ak Parti Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi hakkında bir takım söylemlerde bulundu. “CHP, Türkiye’nin başındaki bir beladır” dedi. Biz eğer 17-18 bizi yöneten, yolsuzluk, yoksulluk ülkesi haline getiren bu iktidardan kurtulamazsak, işimiz daha zor. 31 yıl önce Şahinbey Kongremiz olmuştu, bugün burada o coşku ve heyecanı görüyorum. 1989 yılında birlikte çalışarak iktidara geldik. Önümüzdeki seçimlerde de yine birlikte hareket ederek, iktidara neden gelemeyelim? Gün kişisel çıkarların günü değildir, gün sevgi, barış ve kardeşlik günü olmalıdır. Gün, CHP’yi iktidara taşıyan yolda el ele, birlik ve beraberlik günüdür. Geçmişte yaşanan kırgınlıkları bir kenara bırakarak, tüm partililerimizi bir araya gelmeye ve iktidara taşımaya davet ediyorum” dedi.

YILMAZKAYA’DAN O ELEŞTİRİLERE YANIT

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, partililerin 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin yapmış olduğu eleştirilere cevap verdi. Kongrede konuşan Yılmazkaya, “Yerel seçimlerde birçok büyükşehri kazandık. Yerel seçimlerin kazanıldığı illerde yapılan anketlerde oy oranlarımız arttı. Parti olarak bu illerde öne geçtik. İttifak çalışmaları sırasında Gaziantep’te maalesef Genel Merkeze, vekillere yönelik suçlamalarda bulunuldu. Bundan siyasi rant elde ediyorlar. Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi başvuru Sait Köse tarafından yapıldı. Şahinbey’de resmi başvuru yapılmadı, sonrasında Nöfer Küllük başvuruda bulundu. Genel Başkanımız ile bu dönemde yaptığımız görüşmelerde, Gaziantep’te aday olup olmadığı bize soruldu. Örgütsel yapı olarak adayımız olmadığı için bu ittifak görüşmelerinde, Gaziantep’in İyi Parti’ye verilmesi söz konusu oldu. Örgüt halinde toplanarak isimleri Genel Merkeze götürebilmiş olsaydık, sonuç daha farklı olabilirdi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı boşluğundan dolayı Büyükşehir adayını İyi Parti çıkardı. Bilgi kirliliği yaratılıyor, milletvekilleri bu işin peşinde düşmemiş gibi bir algı oluşturuluyor. Biz örgüt olarak adaylarımızı Genel Merkezimize taşıyabilseydik sonuç daha farklı olacaktı. Araban’da, İslahiye’de adaylarımızın isimlerini Genel Merkez’den çıkardık. Yerel Seçimler geride kaldı, geçmişe dönüp konuşulduğu zaman bizlerin boşuna günahını alıyorsunuz. Bu iş iki kişinin hareketi ile olmaz, örgütün birlikte hareket etmesi ile olur. Kazanılamaz denilen İstanbul, Ankara’yı aldık. Artık önümüze bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

12’YE 5 KALA ADAY ÇIKARILMAZ!

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren CHP Gaziantep Eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, “31 Mart Yerel Seçimlerinden başarı kazandık. Bunlarla övünmek gerekiyor. Gaziantep’te neden kazanamadık? Seçime bir ay kala seçim çalışması olur mu? Milletvekillimizin bahsettiği yanlışlar yaşanmıştır. Siz 6 ay, 1 yıl öncesinden adaylarınızı hazırlamak zorundasınız. Kamuoyuna sunmak, programınızı açıklamak zorundasınız. 12’ye 5 kala aday çıkarmak bir anlam ifade etmez. Bu eksiklere bir daha düşmemek zorundayız, çalışmak zorundayız” dedi. 

“GAZİANTEP’İ YENİDEN CHP’NİN KALESİ YAPACAĞIZ”

Adaylık konuşmasını gerçekleştiren CHP Şahinbey İlçe Başkan Adayı Ömer Yılmaz, “Bu partiye yıllarını vermiş insanlardan oluşan bir ilçe danışma kurulu oluşturmak olacak. İkinci hafta ilçe danışma kurulu ile yaptığımız toplantı sonucunda çıkan tavsiye kararını ilçe yönetimime getirip ilçe yönetimimde o güne kadar müracaat etmiş il başkan adaylarından birini destekleme kararı alacağız. Bizim şu anda il başkan adayımız yoktur. Ben belirleyemem, siz belirleyeceksiniz. İlçe başkanı olduğumda, seçeceğimiz il başkanı ve yönetimi ile birlikte omuz omuza vererek Gaziantep’i tekrar CHP’nin kalesi yapıp CHP’nin bayrağını Gaziantep’in kalesine dikmek için çalışacağız. Bizim partimizde Genel Başkan sorunu yok. Biz onun arkasındayız. Genel başkanımızın ürettiği politikalar sonucu ülkemizin yüzde 65’in yaşadığı illeri kazandık. Bundan sonra Gaziantep’te kazanmak için mücadele edeceğiz. Ben sizlere inanıyorum. Biz aynı geminin yolcularıyız” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ”

Kongrede konuşan CHP Şahinbey İlçe Başkan adayı Zeki Gürsel, “Ülkemizin ve yurttaşlarımızın bu zulme daha fazla maruz kalmaması için bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne yapıyoruz esas sorun da tam da buradadır. Her şeyden önemlisi bizim birbirimizi sevmeye, saygıya, bir arada durmaya, kolektif bilince, ben yerine biz demeye ihtiyacımız var.  O nedenle,  bizler birlikte düşüneceğiz, birlikte üreteceğiz, birlikte yürüyeceğiz, birlikte büyüyeceğiz.  Bizler etkili bir muhalefet yapmak için etkili yönetimler, etkili partililer yaratmak zorundayız. En az genel başkanımız kadar çalışkan olmak, fedakâr olmak zorundayız. Partimizde ve özelde şehrimizde, birlik ve dayanışmayı yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Sevgiyi, kardeşliği ön plana çıkarmalıyız. Kişisel hesaplar yapmak yerine çocuklarımıza daha güzel, yaşanası bir dünya bırakmanın çabası içerisinde olmamız gerektiğini unutmamalıyız.  Kötü yürütülen 31 Mart yerel seçim süreci ilimizde ve ilçemizde ne gibi kayıplara sebebiyet verdiği hepimizin malumu. Sadece ilçemizde 10’un üzerinde meclis üyeliği adeta AKP’ye hediye edilmiştir. Bu kentte bu örgüte bir daha bunları yaşatmayacağız. Gençliği ve kadını olmayan partilerin geleceği olamaz. Gençlik kollarına kadın kollarına yeni kadrolar kazandırmak için gereken önem ve desteği vereceğiz. Farklı bir anlayışla yola çıktık. Şiarımız hep birlikte hak, hukuk adalet olacak. Her şey çocuklarımıza daha güzel bir ülke güzel bir kent güzel bir Şahinbey bırakmak olacaktır. Birlikte düşüneceğiz, birlikte büyüyeceğiz, birlikte üreteceğiz, birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

ZEKİ GÜRSEL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Mahmut Öztürk, Hanifi Kaplan, Bülent Öztürk, Mehmet Cihan Mercimek, Adnan Çelik, Ramazan Öztürkmen, Başak Akay, Tayfun Katrancı, Döndü Yıldız, Hatice Eker, Canan Ateş, Seda Sevinçer, Gaffar Özdoğan, Şefik Alkurt, Mehmet Göçmen, İmam Özdemir, Hüseyin Çelik, Reşat Gökalp.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.