Hava Durumu

Gündem yeni parti mi olacak?

Ak Parti Teşkilatlarında sular durulmuyor. Eski Bakan Ali Babacan tarafından kurulması beklenen yeni partiye katılım için Ak Parti Gaziantep İl Teşkilatı içerisinde istifaların olduğu ileri sürülmüştü. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci iddiaları yalanmıştı. İstifa iddiaları ve yeni partiye katılım ile ilgili konuların yoğun şekilde tartışıldığı Gaziantep’te, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapılması kararının alınması iddiaların doğru olduğu yönünde bir algının oluşmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gündem yeni parti mi olacak?

Ak Parti’de 31 Mart ve 23 Haziran Seçimlerinde alınan kötü sonuçların etkisi sürerken, eski Bakan Ali Babacan yönetiminde kurulması beklenen yeni parti için istifalar sürüyor. Yeni parti kurulması ile ilgili çalışmaların ve istifa iddialarının sürdüğü bir ortamda Ak Parti Gaziantep’te Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirilecek. Yapılacak olan toplantıda istifalar ve yeni kurulacak olan parti ile ilgili görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

ÖZKEÇECİ YALANLAMIŞTI

Ak Parti İl Teşkilatından 100’ün üzerinde ismin yeni partiye katılmak üzere istifa ettiği iddia edilmişti. Gündeme gelen iddiaların ardından Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, açıklamalarda bulunmuştu. Özkeçeci, “Partimizin adına ve itibarına leke sürmek amacı ile bazı yerel gazeteler ve  sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda, kurulacak olan yeni partiye geçiş yapmak isteyen çok sayıda kişinin AK Parti Gaziantep il ve ilçe teşkilatlarından istifa ettikleri yalanı ileri sürülmüştür. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmek istiyorum. Gaziantep’te toplam 270 bin 685 üyemiz ile geniş, güçlü ve mutlu bir aileyizdir. Her gecen gün üye sayımız artmaktadır. Ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana 2 bin 234 yeni üyelik yapılmıştır. 22 üyemiz ise kanun gereği memurluğa geçmek için siyasi parti üyeliği bulunmaması gerektiğinden dolayı üyeliğini sildirmiştir. Partimiz üzerine oynanan bu karalama kampanyalarını şiddetle ve esefle kınıyorum” ifadelerine yer vermişti.

TOPLANTI YAPILACAK

Parti içerisinde istifaların olduğuna yönelik iddiaların yoğun şekilde gündeme geldiği bir dönemde Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapılması kararının alınması iddiaların doğru olduğu yönünde bir algının oluşmasına neden oldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.