Hava Durumu

“Hastalara daha hızlı hizmet sunulacak”

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin anjiyo cihaz sayısı artırıldı. Hastanenin, kamu hastaneleri arasında bölgenin tek kalp merkezi konumunda olduğunu kaydeden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, merkeze ilişkin, “Ücretsiz hizmet verebilen tek merkez olduğunda vatandaşımızın hizmet alabilmesi açısından çok önemli bir merkez. Cihaz sayısı arttıkça acil vakalara müdahale ve hastaların bekleme süresi de azalacak” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hastalara daha hızlı hizmet sunulacak”

 

Gaziantep’in ve bölgenin en etkili sağlık kurumlarından olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, halihazırda 2 anjiyo cihazı bulunan kalp merkezine bir cihaz daha kazandırdı. Bölgede ücretsiz olarak kamu hastaneleri arasında merkezin bulunduğu tek hastane konumundaki Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hasta yükü hafifleyecek, vatandaşa daha hızlı hizmet sunulacak.

“YENİ CİHAZ İLE ETKİNLİK ARTTI”

Yeni cihazın hizmete alınması ile kurumun daha da güçlendiğini kaydeden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, “Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halihazırda 3 adet anjiyo cihazımız mevcuttu. Bu cihazlardan birisi girişimsel radyolojinin kullandığı, 2 tanesi de kardiyolojinin kullandığı cihazlardı. Yaklaşık bir yıl önce cihazlardan bir tanesi ekonomik ömrünü doldurduğu için heke ayrılmıştı. Bu süreçten sonra cihaz sayımız azalmıştı” dedi.

“CİHAZ, MÜCAHİTLER EK BİNADAN GETİRİLDİ”

Tiryaki, “Göreve geldikten sonra Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasında bir adet anjiyo cihazının olduğunu ve uzun zamandır kullanılmadığını öğrenmiştik. Bununla ilgili süreç başlatmıştık. Başhekimimiz Serdar Bey atandıktan sonra da cihazın taşınarak hastanede vatandaşlarımıza hizmet vermesi noktasında mutabık kaldık. Cihazın her türlü bakım onarımı yapıldı, hastalarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bölgede ücret almadan kamuda anjiyo yapan tek merkez Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bu cihazımız ile birlikte cihaz sayımız 3’e yükseldi” ifadelerine yer verdi.

“HASTALARA DAHA HIZLI HİZMET SUNULACAK”

Hastalara daha hızlı hizmet sunulacağını kaydeden Müdür Tiryaki, “Pandemi başlamadan önceki süreçte merkezimiz 2 cihazla 6 bin tane hastaya, yaklaşık 10 bin civarında girişimsel işlem yapabilen durumdaydı. Geçen yıl bu sayı 4 bine, girişimsel işlemler de 6 bine kadar gerilemişti. Yeniden bu cihazımızın hizmete alınmasıyla pandemi koşullarının da biraz rahatlamasıyla, insanlarımızın aşıya olan talebinin de artmasıyla yeni normalimize döneceğiz” dedi.

“BEKLEME SÜRESİ AZALACAK”

Merkezin ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen Tiryaki, “Ücretsiz hizmet verebilen tek merkez olduğunda vatandaşımızın hizmet alabilmesi açısından çok önemli bir merkez. Cihaz sayısı arttıkça acil vakalara müdahale ve hastaların bekleme süresi de azalacak. Kalp krizi ile gelen bir hastayı çok kısa bir sürede anjiyoya alınabilmesi anlamına geliyor” diye ekledi.

“BÖLGEYE HİZMET VERİYOR”

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen, merkez ile hastalara sunulacak hizmete ilişkin, “Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgenin kardiyovasküler hastalıklar yükünü temelde çeken bir hastane. Normalde yılda 10 bin tane kardiyovasküler işlem yapılıyor. Özellikle hem kendi bölgemizde hem de Suriyeli hizmet veren tek merkez konumundayız. 3 cihazımızdan biri arızalanmıştı, arızalanan cihazın yerine şuanki cihazımızın bakımlarını yaptırarak getirdik. Bu cihaz anjiyodaki yığılmayı, hizmetteki aksamaları düzeltecek, daha kaliteli bir seviyeye çıkartacak” ifadelerini kaydetti.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.