Hava Durumu

“Her Şantiyeye Bir Şef!”

“Her Şantiyeye Bir Şef, Bir Şantiyeye Bir Şef” sloganı ile İnşaat Mühendisleri Odasının başlatmış olduğu istemin yasalaşması kampanyası sürecine katkı koymak için Siyasilerle iletişime geçen İnşaat Yüksek Mühendisi M. Sait Köse, girişimlerine kısa sürede yanıt almaya başladı. İnşaat Yüksek Mühendisi M.Sait Köse Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Her Şantiyeye Bir Şef!”

İnşaat Yüksek Mühendisi M. Sait Köse, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından başlatılan “Her Şantiyeye Bir Şef, Bir Şantiyeye Bir Şef” kampanyasına destek aramak üzere temaslarını sürdürüyor. Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Köse, TBMM’ye sunulan kanun teklifinin kampanya için önemli bir adım olduğunu söyledi.

KÖSE’DEN TOĞRUL’A TEŞEKKÜR

Köse, “Üyesi bulunmaktan onur duyduğum İnşaat Mühendisleri Odamızın, "Her şantiyeye bir şef, bir şantiyede bir şef" sloganı ile çıktığı yolculuğun başarılı olmaktan başka yolu yoktur. Bu yol, canlı varlıklarımızın sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz tek koşuldur. Ülkemiz yüz ölçümünün yüzde doksan dördü deprem gerçeği ile karşı karşıyadır. Deprem öldürmez, bina öldürür gerçeğine karşı güvenli bina inşaatında tüm teknik kadrolara görev düşmekte, ancak işin koordinasyonunda ve inşaatın yürütülmesinde İnşaat Mühendisi ön plana çıkmaktadır. Bu anlamda her şantiyede tam zamanlı çalışacak bir İnşaat Mühendisi yasal koşul olmalıdır. Bu anlamda farklı siyasi partili Milletvekili Dostlarımla iletişime geçerek konu ile ilgili yasa çalışmalarına desteklerini rica ettim. İletişime geçtiğim Milletvekillerimizin duyarlı bir yaklaşım göstermiş olması ve Sayın Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un Yasa Teklifi hazırladıkları bilgisini vermiş olmasına memnun oldum. Umarım en kısa sürede böyle hayati bir konuda tüm Siyasi Partilerin desteği ile Odamızın istemi yasalaşır. Gelişmiş ülkelerdeki uygulamadaki örnekleri göz önüne alındığında İnşaat Mühendisleri Odasının haklı isteminin İnşaatçılık Mesleğini yürütenler kadar bu yapılardan istifade eden tüm canlılar için güvenceli bir yapı oluşturacağı bilinci ile herkesi bu kampanyanın kalıcı olması yönünde destek vermeye çağırıyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.