Hava Durumu

Her şekilde, bir değer yok ediliyor

Milletvekilleri, Gar Restoran’ın yerine VİP Salon yapılmayacağını açıklarken, Gaziantepliler tarihi restoranın kurtulacağını düşünmüştü. Ancak restorana tahliye yazısı gönderildi. Restoran yerinin işyeri yapılacağı açıklandı. Sonuçta her şekilde Gaziantep’in bir değeri yok edilirken, siyasetçiler sessiz kalmayı tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2021 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Her şekilde, bir değer yok ediliyor

Gaziantep'teki tarihi Akınal Gar Restoran'ının TCDD tarafından VIP salonuna dönüştürülmek istenmesi bölge halkı, STK ve siyasilerden tepki toplamıştı. Yapılan görüşmeler sonunda Gar Restoranın yerine VİP Salon yapılmayacağı açıklanmıştı. 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Gar Restoran işletmesine geçtiğimiz gün gönderilen yazıda, işletmenin boşaltılması istendi. ViP Salon yapılmayacak olan alanın restore edilerek iş yeri yapılacağı öğrenildi.

Gaziray Projesi kapsamında Gar Binası, restore edilecek. Restorasyon çalışmaları öncesinde, bina içerisinde yer alan Gar Restoranın VİP Salon yapılması için proje yapılmış, işletme sahibine de restoranın boşaltılması için yazı gönderilmişti. Aradan geçen süreçte kent genelinden gelen tepkiler, yapılan görüşmeler sonunda VİP Salon yapımından vazgeçilmişti.

VİP Salondan vazgeçilmesi ile tüm kesimler rahat bir nefes alırken, işletmeciye gönderilen yeni yazı ile alanın restore edilerek iş yeri yapılması için söz konusu alanın boşaltılması istendi. Devlet Demiryolları İşletmesi 6.Bölge Müdürü imzasıyla gönderilen 18 Kasım tarihli yazıda, “Gar Binamızın 190 metrekarelik bölümünü lokanta olarak kullandığınız, söz konusu Gar binamızın Gaziantep Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında 1.Grup tescilli taşınma kültür varlığı olarak tescil edilmiş olduğu, uzun süre bakım-onarım yapılmadığı ve hazırlanan restorasyon projeleri doğrultusunda gerekli izinler alınmış olduğu ilgi yazı ile tarafımıza bildirilmiştir.

Gar Binasının restorasyonu için 24 Eylül 2021 tarihinde ihalesi yükleniciye işe başlaması için de 25 Ekim 2021 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Ancak bu alanı tahliye etmemiş olmanız, restorasyon işlerine başlatılmasını engellemekte, imalatların bitirilmesini geciktirmekte iş güvenliği açısından da çok büyük zafiyete yol açmaktadır. Bu alanın bir an önce boşaltılması için gerekli tebligatlar yapılmış ise de tahliye yapılmamış olması nedeniyle tahliye talepli dava açılması yoluna gidilmiştir.

Bu alanı tahliye etmemize bağlı olarak, işin bitim tarihinin gecikmesine neden olacağınız, bu gecikmeden dolayı teşekkülümüzün yükleniciye fiyat farkı türde ekstra ödeme yapmasına sebebiyet vereceğiniz, kullandığınız alanın GAZİRAY Projesi Kapsamında iş yeri olarak kullanılması planlandığından bu projenin de açılışının gecikmesine neden olacağınız aşikar olup belirtilen türde sonuçların ortaya çıkması halinde teşekkülümüzün uğrayacağı zarar-ziyan ile mahrum kalacağı gelirlerin tazmini cihetine gidilebileceği, restorasyon sahasında bulunmanıza bağlı olarak yaşanabilecek kazalardan sorumlu olacağınız ve resmi kurumların çalışmalarına engel olmaktan ayrıca işlem tesis edileceği bilinmelidir. Bu nedenle bahse konu alanın ayrıca herhangi bir ihtar veya ikaza gerek kalmaksızın 15 gün içerisinde tahliye edilmesi hususu rica olunur” ifadeleri yer aldı.

İŞ YERİ OLACAKMIŞ!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi, “Gar Restorant’ın elinde yargı kararı olmasına rağmen, bürokrasi ısrarla vazgeçmiyor, çık diyor. VİP değil işyeri olacakmış! Bu tehdit değilse nedir?” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.