Hava Durumu

İYİ Parti’den YSK’ya tepki

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, YSK’nın 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline yönelik aldığı kararın seçme seçilme iradesine darbe olduğunu söyledi. Karakuş, YSK’nın aynı zarftan tüm oyların kabul edip, sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarını geçersiz saymasının ise bir hukuk garabeti olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İYİ Parti’den YSK’ya tepki

İşlenen bu hukuk cinayetine karşın Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran’da daha büyük bir zafere imza atacağını belirten Mehmet Serkan Karakuş, “Gaziantep İYİ Parti İl Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran'da daha büyük bir zafere imza atacağına inanıyoruz. Yürüyeceği bu yolda her türlü desteğe hazırız. Millet iradesini hiç bir güç engelleyemeyecektir.” Dedi.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş yaptığı açıklamada, alınan kararın millet iradesine darbe vurduğunu dile getirerek şu görüşlere yer verdi:

“YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline yönelik kararı milletimizin geçmişten günümüze bin bir zorlukla aldığı seçme seçilme iradesine darbe vurmuştur. Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimin iptaline yönelik kararı alma gerekçeleri sandık kurullarının usulsüz oluşturulmasıdır. Şimdi soruyoruz usulsüz oluşturulan sandık kurullarını bizzat YSK nın denetiminde olan ilçe seçim kurulları tarafından oluşturulmamış mıdır. Buna rağmen  kurullarda şaibe var demek manidardır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.