Hava Durumu

İhracatta sevindiren haber

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Habur Gümrük Kapısı ve Gürbulak gümrük Kapısı’nın yeniden hizmet vermeye başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İhracatta sevindiren haber

Koronavirüs Salgını nedeniyle Habur ve Gürbulak Sınır Kapıları, hizmete kapatılmıştı. Salgının önemli ölçüde kontrol altına alınmasının ardından Gümrük Kapıları yeniden hizmete açıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, alınan kararın ihracatçıları sevindirdiğini söyledi.

TİCARİ ARAÇ GİRİŞ*ÇIKIŞLARINA İZİN VERİLİYOR

Açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Bir süredir kapalı olan, kentimizin en büyük ihracat pazarı Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısı ve İran’ı ülkemize bağlayan Gürbulak Gümrük Kapısı yeniden hizmet vermeye başladı. Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızda sağlık ve güvenlik tedbirleri alınacak şekilde ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verilirken, ticaretin aksamaması için devreye alınmış olan “temassız ticaret” uygulamasına da son verildi. Sevindirici kararın ticari hayata, ihracatçılarımıza, nakliyecilerimize ve ulaştırma sektörümüze hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.