Hava Durumu

“İlaçlar zamanında kullanılmalı”

Koronavirüs Salgını can alamaya devam ediyor. Salgının yüksek artış gösterdiği, yoğun bakım servislerinde vatandaşların sıra bekler hale geldiği Gaziantep’te de vaka sayıları ve ölüm oranları her geçen gün artıyor. Gaziantep Valisi Davut Gül, Covid-19 nedeniyle meydana gelen ölümlerin sebeplerinden bir tanesi ilaçların zamanında kullanılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İlaçlar zamanında kullanılmalı”

Koronavirüs Salgınının etkisi her geçen gün artıyor. Gaziantep’te de vaka ve ölüm oranlarının artması nedeniyle yaşanan sıkıntılar tartışmalara neden oldu. Ölüm oranlarında meydana gelen artışları değerlendiren Gaziantep Valisi Davut Gül, ölüm nedenleri arasında ilaçların zamanında kullanılmamasının etkili olduğunu kaydetti.

“İLAÇLARINIZI DÜZENLİ KULLANIN”

Açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Covid-19 ölümlerinin önemli bir sebebi de verilen ilaçların; henüz semptomlar oluşmadan ve hastanın kendini iyi hissettiği dönemde kullanılmamasıdır. Hasta ağırlaştıktan sonra kullanılan ilaçlar aynı etkiyi vermeyebiliyor. Lütfen ilaçlarınızı düzenli ve söylenilen miktarda alınız” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.