Hava Durumu

“İlan Payları Artırılmalı!”

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 15. maddesinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca verilen resmi ilanların artık gazeteler yerine bakanlığın resmi sitesinde yer almasına ilişkin düzenlemeyle ilgili Hükümete sert eleştirilerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla komisyonda kabul edilerek TBMM Genel Kuruluna gelen bu yasala düzelmeyle yerel medyanın bitirilmesi hedeflenmekte idi” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2021 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İlan Payları Artırılmalı!”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca verilen resmi ilanların gazetelere verilmemesiyle ilgili madde düzenlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, “Bu madde eğer AKP ve MHP’nin komisyonda kabul ettiği şekilde geçseydi, ulusal-yerel birçok gazeteyi etkileyecekti ama bu işten en çok etkilenecek olan yine maalesef yerel gazeteler olacaktı” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, “Birçok sorunla uğraşan yerel medyanın devletten gerekli desteği almadan ayakta durması zaten çok zor. Ama net bir şekilde görülmektedir ki Hükümetin baskı politikalarıyla bilinçli bir şikelide yerel medya bitirilmek istenmekte” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP Oylarıyla Resmi İlanların Kesilmesine Yönelik Yapılan Bu Hamleyi Kınıyorum!

Özgür basının, demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Basının özgür olabilmesi için ekonomik olarak ayakta kalması büyük bir öneme sahiptir. Hükümetin, medyanın yaklaşık yüzde 95’ini etkisi ve baskısı altına aldığı ülkemizde, yerele medya kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmesi adına resmi ilanların devamlılığı büyük bir öneme sahipken, AKP ve MHP oylarıyla resmi ilanların kesilmesine yönelik yapılan bu hamleyi kınıyor, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerimizin muhalefeti sonucu bu maddenin düzenlemeden çıkarılmasını yerel medyanın devamlılığı adına çok olumlu buluyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel Medyaya SGK ve KDV Desteği Şart!

Yerel medya kuruluşlarının SGK ve Maliye borçlarının ertelenmesi, reklam ücretlerindeki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesini isteyen Yılmazkaya, Basın İlan Kurumunun ilan paylarının artırılmasını istedi.

Yılmazkaya, “Toplumun gerçekleri öğrenmesi adına mücadele veren, yereldeki gelişmeleri ve olayları gündeme taşıyan yerel medyanın önemi yadsınmaz. Yerel medya son yıllarda büyük ekonomik kriz içinde iken Kovid-19 salgını ile adeta yok olma sürecine girmiştir. Yerel medya kuruluşlarında pandemi süresince oluşan asgari kadroda bulunanların maaşları, SGK ve vergileri ödeyemez durumdayken hükümetin böylesi bir durumda medyaya daha çok destek olması gerekirken, bu tip düzenlemelerle yerel medyayı zora sokması kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.