Hava Durumu

İllallah ettirmişler…

Önceki gün gazetemizde yayımlanan “5 kişilik aile parkta yaşıyor…” başlıklı haber ile Bilenler Ailesi’nin durumunu gündeme taşımıştık. Söz konusu ailenin durumuna ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğünden açıklama geldi. Ailenin yıllardan bu yana il il dolaşarak Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına müracaat ettikleri ve nakdi yardım aldıkları belirtildi. Söz konusu ailenin dönem dönem bazı illere giderek mağduriyetlerini dile getiren haberler yapılması için çabaladığı, bu yolla binlerce lira yardım topladıkları ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İllallah ettirmişler…

Ülkemizde ve kentimizde insanların vicdani duygularını sömüren ve menfaatleri için sokaklarda dilenen, yardım isteyen fakat desteğe ihtiyacı olmayan açıkgözler maalesef her geçen gün biraz daha artıyor. Ali Topçuoğlu Camiinin yer aldığı parkta 5 kişilik bir ailenin yaşamasına kayıtsız kalamayan vatandaşların çağrısı üzerine, parkta yaşayan ailenin yaşadığı sorunları, “5 kişilik aile parkta yaşıyor…” başlıklı haber ile gündemde taşımıştık.

İNSANLARIN VİCDANİ DUYGULARI İLE OYNAMIŞLAR!

Haberin yayımlanmasının ardından Aileye ilişkin gazetemize ulaşan bilgiler pes dedirtti. Bilenler Ailesi’nin pek çok ilde aynı yolu kullanarak, insanların vicdani duyguları ile oynadıkları, Sosyal Yardımlaşma Kurumlarından binlerce lira ayni ve nakdi destek aldıkları ortaya çıktı. Bilenler Ailesi’ne ilişkin geçmiş yıllarda yapılan haberlerde, ailenin belirli dönemlerde il il dolaşarak parklarda konakladıkları görüldü.

2019 YILINDA 21 BİN TL AYNİ VE NAKDİ YARDIM YAPILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğünden gazetemize iletilen açıklamada, “Mehmet BİLENLER 41 yaşında çalışmıyor, 3 çocuğu var, çocuklar da okula gitmemektedir, ailesiyle birlikte il il gezerek Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına müracaat etmektedir. Birçok il ve ilçelerden nakdi yardım almıştır. 2018 yılı içerisinde farklı İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından toplam 2 bin 700,00 TL, 2019 yılı içerinde farklı İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından toplam 21 bin 924,00 TL ayni ve nakdi yardım aldığı tespit edilmiştir. Vakfımıza ait Sosyal Konutlardan 1+1 ev verilmesine rağmen evde oturmamışlardır. Vakfımızdan devamlı olarak yol yardımı yapılmaktadır. 2019 yılı Nisan ayında aileye ev tutulmuş olup, 1 yıllık kirası vakfımız tarafından karşılanmıştır. Vakfımız 2019-2020 yılı Evsizlerin Konaklatılması Projesinden faydalanmıştır. 5 kişilik aile Evsizlerin Konaklatılması Projesi kapsamında 109 gün konaklatılmıştır. SOYBİS kayıtları incelendiğinde ailenin sosyal güvencesinin G0 (Yeşilkart) olduğu tespit edilmiştir.”

İL İL DOLAŞMIŞLAR!

Açıklamada, “Aile İbrahimli Bölgesi’nde, bir binada kapıcılık yapıyor.  Yönetici tarafından eşyaları ile birlikte dışarı atılmışlar, otelde kalmak istemiyorlar çünkü eşyalarının dışarıda kalmasından korkuyorlar bir yakınları gelip depoya yerleştirecek eşyalarını kendilerini de yanına alacak. 2018 yılında aylık 2 bin TL olarak ödenen yardımlar başlandı. Uzun süre 2 çocuk üzerinden 2 bin TL SED desteği sağladık.  Sık sık il değiştirdiği için SED desteği kesildi. Bir ev ve iş istiyor. Üç çocuğu Kurum Bakımına alındı 4 ay kadar çocuklar burada kaldı. Çalışma sözü verdi. Antalya’ya çalışmaya gideceğim deyince yol masrafı da karşılandı. İki ay sonra döndü, 4 ay otelde ailesi ile birlikte kaldı” ifadeleri yer aldı.

ONLARCA İL VE İLÇE DOLAŞMIŞLAR!

Açıklamada ayrıca Bilenler Ailesi’nin il il dolaştığı ve yardım aldığı vakıfların listesi de yer aldı. Buna göre, “Gaziantep, Nurdağı, Şahinbey, Muğla, Marmaris, Antalya, Merkez, Kepez, Alanya, Muratpaşa, Kumluca, Kocaeli, Gebze, Dilovası, Sakarya, Adapazarı, Serdivan, Arifiye, Adana, Çankırı, Şabanözü, Ankara Merkez, Çubuk, Mersin, Tarsus, Anamur, İzmir Merkez, Kemalpaşa, Adıyaman, Yalova, Aydın, Efeler, Didim, Trabzon, Kilis ve Kırıkkale” olarak bildirildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.