Hava Durumu

İmam için suç duyurusu…

Ramazan Bayramı sabahı İyinacar Cami imamının bayram namazı sırasında Kurtuluş Savaşı ile ilgili sarf etmiş olduğu skandal sözler üzerine harekete geçen Gaziantep Akademik Odalar Birliği (GAMOB) ve Gaziantep Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İmam için suç duyurusu…

Ramazan Bayramı sabahı İyinacar Cami imamının bayram namazı sırasında Kurtuluş Savaşı ile ilgili sarf etmiş olduğu skandal sözler üzerine harekete geçen Gaziantep Akademik Odalar Birliği (GAMOB) ve Gaziantep Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Gaziantep Akademik Odalar Birliği (GAMOB) ve Gaziantep Barosu üyeleri Adliye Binası önünde bir araya geldiler. İyinacar Cami İmamının bayram namazı sırasında sarf etmiş olduğu sözler üzerine suç duyurusunda bulunmak üzere bir araya gelen GAMOB ve Gaziantep Barosu üyeleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Burada bir basın açıklamasında bulunan GAMOB Sözcüsü Dr. Ramazan Sürücü,  “Şahinbey ilçesi, İyinacar Camii İmamı şahıs , Ramazan bayramının ilk günü olan 4 Haziran Salı günü kentimizin  Şahinbey ilçesi, İyinacar  camisindeBayram namazı için verilen hutbede,  ne yazık ki  bütün Türkiye’yi hayretlere düşüren, üzen ve öfkelendiren bir olay yaşatmıştır” dedi.

İNSANLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Sürücü, “Şüpheli şahıs konuşmasında, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü’de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü’de şöyle zafer kazandılar. Sakarya’da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik…” ifadelerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve halkın milli ve manevi değerlerini alenen aşağılamıştır. Bu olay üzerine yerel ve ulusal basında gündem olmuş, başta ilimiz olmak üzere tüm ülkede yaşayan insanların tepkisine neden olmuş, kamu güvenliği bozulmuştur.”

KURTULUŞ SAVAŞI, DÜNYA TARİHİNDE YERİNİ ALMIŞTIR

“Bayram namazı için verilen hutbede camii imamı olan şüpheli ,binlerce şehit verdiğimiz Kurtuluş savaşımızı, Zaferimizi ve Cumhuriyetimizi küçük düşürücü sözler sarf etmiştir. Daha da ileri giderek  ‘Kurtuluş Savaşını için keşke kaybetseydik’ diyecek kadar gaflet ve delalet içinde hitapta bulunmuştur. Gaziantep kurtuluş savaşında Antep Savunmasıyla zafere giden yolda önemli katkılar sunan 6317 şehide sahip bir kenttir.  Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘ Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i değil tüm Türkiye'yi kurtardılar’  dediği bir kentte bu sözlerin söylenmesi de ayrıca bir üzüntü ve utanç kaynağıdır. Kurtuluş Savaşımız; bu ülkeyi yalnızca işgal altından kurtarmamış, üreten, gelişen çağdaş, aydınlık bir cumhuriyetin ve yeni bir ülkenin kuruluşuna da yol açmıştır. Yanı sıra 20. yüzyılda esaret ve sömürü altında kalan tüm uluslara örnek, dost-düşman herkesin saygı duyduğu bir destan olarak dünya tarihindeki yerini almıştır.”

 İBADETHANELER SİYASET YAPMA YERİ OLMAMALI

“Böylesi şanlı bir mücadeleyi yok sayan zihniyetin varlığını ve bu saçmalıklarını dile getirmelerini son dönmelerde sıkça gözlemliyoruz.  Kentimizdeki bu imamın söylemlerinin arkasında yatan nedenleri bizler iyi biliyoruz.  Siyasiler, diyanet işleri başkanı böyle hasta ruhlu insanları hastanelerde ziyarete edip, cenaze törenlerinde tam tekmil yer alırlarsa, daha çokça yaşarız böyle olayları.  Bu olay, bu konularda siyasetçilerin, bürokratların ve de ülkeyi yönetenlerin ne kadar hassas davranmaları gerektiğini kanıtlamaktadır.  Camiler, ibadethaneler siyaset yapma yerleri asla olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.