Hava Durumu

İMO’da seçim yapıldı…

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi’nde 14.Olağan Seçimli Genel Kurul gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde Gökhan Çeliktürk, Burkay Güçyetmez ve Doç. Dr. Ali Aytek yarıştı. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde TMMOB delegeleri belirlendi. Edinilen bilgilere göre, Burkay Güçyetmez’in listesi 607, Gökhan Çeliktürk’ün listesi 584 oy alırken, diğer aday Ali Aytek’in listesi de 104 oy aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2020 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İMO’da seçim yapıldı…

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası  (İMO) Gaziantep Şubesi’nde seçim heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde Gökhan Çeliktürk, Burkay Güçyetmez ve Doç. Dr. Ali Aytek yarıştı. 2 bin 201 üyesi bulunan İMO Gaziantep Şubesi’nde gerçekleşen seçimlerde, oda üyeleri kurulan 6 sandıkta oy kullandı. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde TMMOB delegeleri belirlendi. Edinilen bilgilere göre, Burkay Güçyetmez’in listesi 607, Gökhan Çeliktürk’ün listesi 584 oy alırken, diğer aday Ali Aytek’in listesi de 104 oy aldı.

“DOĞRULARI SÖYLEMEK BİRİNCİL GÖREVİMİZ”

İMO Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen Genel Kurulda konuşan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Öncelikle biz tek bir kesimin adayı değil, tüm kesimlerin adayıyız. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubemiz siyaset üstü bir kurumdur öylede kalmalıdır. Oda olarak mesleki ve ilkesel duruşumuz çok önemli. Buna kentimizde alınanlar olabilir ama kent ve mesleğimiz adına doğruları söylemek bizim birincil görevimizdir. Meslektaşlarımızın kent menfaatleri, inşaat mühendisliği ve inşaat mühendislerinin onurunu en üst seviyede tutan bugünkü yönetim anlayışımıza sahip çıkacaklarına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

“KENTİMİZİN DEĞERLERİNİ SAVUNACAĞIZ”

Genel Kurulda konuşma yapan İMO Gaziantep Şubesi Başkan adayı Burkay Güçyetmez, “Deprem Master Planı’nı değil Afet Master Planı isimli bir plan hazırlıyoruz. Somut adımlarla bu işi yapmak istiyoruz. Yıllardır Deprem Master Planı söylenmesine rağmen yapılan bir çalışma yok. Elazığ’da meydana gelen ve Gaziantep’te de hissedilen depremde ne yapacağımızı bilemedik. Deprem Master Planı basit bir şey değil, çok farklı boyutları olan bir konu. Deprem Master Planı’nı Afet Master Planı haline dönüştürerek, ilaveler yaparak bu işi sadece kent ölçeğinde de değil Genel Merkezimizden destek alarak, arkadaşlarımızla sokak sokak bina envanterlerini çıkartılması konusunda çalışma yapacağız. Kentin durumunu sorguluyoruz, ancak kentteki çarpık kentleşme sorununun ortadan kalkması için yalnızca İnşaat Mühendisleri yetmez. Bunun için tüm odaların, belediyelerin, kısacası tüm kesimlerin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Seçilmemiz halinde doğruları ve yanlışları dile getirmeye devam edeceğiz. Her zaman kentimizin değerlerini savunacağız. Oda olarak duruşumuz net olacak” şeklinde konuştu.

“YATIRIMLARA DAHA OBJEKTİF YÖN VERİLMELİ”

Genel Kurulda konuşan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aytek ise, “Mesleki ve akademik tecrübelerimin, seçilmem dahilinde İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanlığı görevimde de faydalı olacağını düşünüyorum. Gaziantep İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanlığında ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerimden edindiğim bilgileri kentimizin marka olmasında katkı sunacağım. İnşaat Mühendisleri Odasının kuruluş kanunu gereği kamu yatırımlarına mesleki katkı sunması gerekirken, çoğu zaman yapılacak projelerin vatandaşa olan katkısına bakılmadan bu projelerin engellenmeye çalışıldığını üzülerek gördük. Odaların yatırımlara daha objektif ve daha sağlıklı yön vermesi gerektiği inancındayım. Yerel yönetimler ile birlikte yol yürümek istiyoruz” dedi.

“DELEGE SEÇİMİ TAMAMLANDI”

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlerde ilk olarak delege seçimleri tamamlandı. TMMOB Genel Kurul delegeleri belirlendi. Elde edilen sonuçlara göre, Burkay Güçyetmez’in listesi 607, Gökhan Çeliktürk’ün listesi 584 oy alırken, diğer aday Ali Aytek’in listesi de 104 oy aldı. Seçim sonucunda Güçyetmez’in delege listesi seçildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.