Hava Durumu

İş cinayetlerinde zirvedeyiz

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından Haziran Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre, Haziran ayında en az 173 işçi hayatını kaybetti. En fazla iş cinayetinin meydana geldiği il İstanbul olurken Gaziantep, Haziran ayında en fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında ikinci sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İş cinayetlerinde zirvedeyiz

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği  (İSİG) Meclisi tarafından Haziran Ayı İş Cinayetleri Raporu açıklandı. İSİG Meclisi tarafından hazırlanan raporda, İş cinayetlerinin şehirlere göre dağılımı da yer aldı. 
Buna göre, 14 ölüm İstanbul’da; 11 ölüm Gaziantep’te; 8 ölüm Antalya’da; 6’şar ölüm Ankara ve Samsun’da; 5’er ölüm Adana, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Manisa’da; 4’er ölüm Kahramanmaraş, Konya, Muğla ve Zonguldak’ta; 3’er ölüm Balıkesir, Burdur, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, Kars, Kayseri, Sivas, Tekirdağ ve Van’da; 2’şer ölüm Adıyaman, Aydın, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Yalova’da; 1’er ölüm Afyon, Amasya, Artvin, Batman, Bolu, Çankırı, Edirne, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Mardin, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Tokat, Uşak, Almanya, Avustralya, Bahreyn, Kazakistan ve Ukrayna’da meydana geldi.

GAZİANTEP’TE 11 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ 

İSG Meclisi tarafından açıklanan rapora göre, Gaziantep’te 11 işçi meydana gelen iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Söz konusu durum yıllardır Gaziantep’te meydana gelen iş cinayetlerini bir kez daha gündeme taşıdı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda Gaziantep’te yeterli tedbirlerin alınmaması, iş cinayetlerinde önemli bir etken olarak görülüyor. Söz konusu cinayetlerin önlenebilmesi için tedbirlerin artırılması gerekliliği konuşuluyor.


A.DUMAN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.