Hava Durumu

İş güvenliği gündeme alınmalı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusu Gaziantep’te sıkça tartışılıyor. Geçtiğimiz gün KÜSGET’te bulunan bir demir doğrama fabrikasında meydana gelen oksijen tüpü patlamasında 7 işçi yaralandı. Meydana gelen patlama, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, “Bu kaza bize iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini acilen gündeme almamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İş güvenliği gündeme alınmalı!

Küçük Sanayi Sitesi Anafartalar Bulvarı içerisinde Oduncular Sitesi mevkiinde bulunan bir demir doğrama pres makas kesim fabrikasında işçiler çalıştığı esnada oksijen tüpü patladı. Patlamanın etkisiyle fabrikanın çatısı havaya uçtu ve duvarları yıkıldı. Çevredeki iş yerlerinin de etkilendiği patlamada bir otomobil de zarar gördü.

“GÜNDEME ALINMALI”

Meydana gelen patlama, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, “Bugün kentimizde meydana gelen iş kazası yine yürekleri burktu. Oksijen tüpünden kaynaklı olduğu söylenen patlamada yaralanan 7 işçimize acil şifalar diliyoruz. Bu kaza bize iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini acilen gündeme almamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı.”

“ARTIK BUNA SON VERMELİYİZ”

Sözlerini sürdüren Kocalar, “Maalesef toplum olarak sadece kazalardan sonra önlemlerin önemini hatırlıyor ve bir süre sonra unutuyoruz. İş kazalarının tamamını incelediğimizde oluş sebebinin yeterince önlem alınmamasından, alınan önlemlere uyulmamasından kaynakladığını her seferinde yaşayarak bir kez daha görüyoruz. Artık buna bir son vermeliyiz.”

“KAMU HİZMETİ OLARAK ELE ALINMALI”

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması devletin ve işverenin görevi olduğunu söyleyen Kocalar, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin piyasalaştırılması, yaşanan sorunların en temel kaynaklarındandır. İşyerlerine verilecek işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri, bir kamu hizmeti olarak ele alınmalıdır. İşverenlerin önlem alma yükümlülüğü ve devletin denetim görevini gözetmeden, sorumluluğun iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve çalışanlarda olduğu anlayışı, iş kazalarına davetiye çıkarmaktadır” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.