Hava Durumu

İŞKUR’dan engellilere istihdam desteği

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde Engelli İş Koçluğu Servisi kurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İŞKUR’dan engellilere istihdam desteği

 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nda engellilere yönelik destekleri anlatan İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Engelli İş Koçluğu Servisi kurulduğunu açıkladı.

Ekin, “Maalesef Covid-19 bu haftayı da olumsuz etkiledi. Ancak Gaziantep “İŞKUR” İl Müdürlüğü olarak Engelli kesimlere daha anlamlı ve farkındalık yaratan hizmet sunulması için İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde Engelli İş Koçluğu servisi oluşturulmuştur.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, yaptığı açıklamada, “10-16 Mayıs tarihlerinde Engelliler Haftasına yönelik kutlamalar gerçekleştiremiyoruz fakat Gaziantep “İŞKUR” İl Müdürlüğü olarak Engelli kesimlere daha anlamlı ve farkındalık yaratan hizmet sunulması için İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde Engelli İş Koçluğu servisi oluşturuldu. Serviste görevlendirilen deneyimli İş ve Meslek Danışmanları Engelli İş Koçluğu yaparak, Meslek Edindirme Kurslarına ve istihdama dahil etmek için, İŞKUR’a başvuran yüzde40 oranında engelli olduğuna ilişkin sağlık raporu ibraz edenlere Engellilik durumu dikkate alınarak yapabileceği işi dikkate alarak kişilerin durumlarına göre; Aktif İşgücü Programlarının İşbaşı Eğitim Programlarına, Meslek Edindirme Kurslarına veya 4857 sayılı İş Kanunun hükümleri gereğince Engelli kontenjan açığı bulunan iş yerlerine yönlendirerek istihdam edilmeleri sağlanmakta” dedi.

İŞKUR ENGELLİ  HİBE DESTEKLERİ SUNUYOR

Müdür Ekin, “Bilindiği üzere 50 işçiden fazla kişi çalıştıran işletmelerin Kanun gereği yüzde 3 oranında Engelli istihdamı sağlanması gerekir. Bu Kanun hükmüne rağmen Engelli işçi çalıştırmayan işletmeler, her bir boş kalan Engelli kontenjanı için aylık idari para cezası uygulanmasına yönelik kanunun amir hükümleri mevcuttur. Bu durumun tespiti son 3 yıla kadar sorgulanabilir ve idari para cezası bu şekilde işverene yansıtılabilir denilmektedir. Bütün bu durumları dikkate alarak İŞKUR İl Müdürlüğümüz Engellilerimizin İş ve meslek sahibi olmaları için İŞKUR Engelli Koçluğu servisine bizzat veya dijital ortamda başvuru yapmaları halinde İş Kulübü ve Engelli Koçluğu hizmetlerinden faydalanacakları gibi, kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak İŞKUR, Engelli ve İşveren arasında olması gereken lojistik iletişim sağlanmaktadır. Yine engelli kesimlerin desteklenmesi kendi işlerinin patronu olabilmelerine imkan tanıyan İŞKUR Engelli  Hibe Destekleri uygulamada olduğu bilinmelidir. Engelli Hibe Destekleri kendi işini kuracak girişimci Engelliler için 65 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe destekleri verilmesi yönünde İŞKUR’un destekleri devam etmektedir. Engellilerimiz, 10-16 Mayıs tarihlerinde olduğu gibi yılın 365 gününde İŞKUR tarafından herhangi bir hizmet aksamasına mahal bırakmadan duyarlı bir bakışla ve hizmetle yerine getirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.