Hava Durumu

İŞKUR’dan istihdam desteği…

Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen programlar ile başta kadınlar olmak üzere danışanlar istihdam ediliyor. İŞKUR ile Özgür Çelik Ofis Mobilyaları arasında imzalanan protokol ile 23 kadın, İş Başı Eğitim Programı’nda eğitime başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İŞKUR’dan istihdam desteği…

Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü ile Özgür Çelik Ofis Mobilyaları iş birliğinde “Mobilya Döşeme Ustası” mesleğinde tamamı kadınlardan oluşan 23 kişilik İş Başı Eğitim Programı Protokolü imzalandı. Protokole ilişkin bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin kadınların çalışma hayatına daha kolay girebilmesi için İŞKUR’un aktif iş gücü programlarını yeni bir vizyonla uyguladığına dikkat çekti. Belirli konularda mevcut algıların yıkılması gerektiğini, özellikle bazı mesleklerin sadece erkeklere yönelik olmadığını belirten Ekin, kadınlarımızın iş gücüne yönelik iş yapma becerilerine, organizasyon ve planlama yeteneklerine, titizlik ve duyarlılıklarına olan ihtiyacın en üst düzeyde olduğunu belirtti.

“6 AY SÜRECEK”

 İl Müdürü Ekin, “Yaptığımız programlarla özellikle kadınların iş yaşamına girmesi ülkemizin ekonomik kalkındırmada önemli bir işlevi olduğunu sözlerine ekleyerek bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 6 ay sürecek kurs sonunda katılımcılar en az yüzde 50 oranında istihdam edileceklerdir” dedi.

23 KADIN EĞİTİM GÖRECEK

Kurs programı süresince kursiyer olarak programa katılan 23 kadına İŞKUR bütçesinden aylık ücretleri ödenecek ve Genel Sağlık Sigortası primleri karşılanacaktır. Kurs programı sonrasında Mobilya Döşeme Ustası olarak Kalifiye eleman statüsü ile aynı sektörde istihdamları sağlanacak.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.