Hava Durumu

İstihdam Fuarı başlıyor…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak olan 7.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 18 Aralık’ta başlıyor. İstihdam fuarı ile işsizlik sorununun çözümlenmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2019 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İstihdam Fuarı başlıyor…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak olan 7.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 18 Aralık’ta başlıyor. İstihdam fuarı ile işsizlik sorununun çözümlenmesi bekleniyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek olan 7.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 18-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. 18 Aralık tarihinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan fuarda, işveren ve iş arayan kişiler bir araya gelecek. İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğünden fuara ilişkin yapılan açıklamada, “Düzenleyeceğimiz İnsan kaynakları ve İstihdam Fuarı ile Gaziantep’teki işgücünü arz edenler ve işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, mesleki eğitim kuruluşlarını, sanayici ve işletmecileri, diğer istihdam ve insan kaynakları kuruluşlarını iş birliği içinde buluşturarak mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları noktasında taraflar arasında iş birliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçlıyoruz. Fuar Gaziantep’te 7.kez kapılarını işveren ve iş arayanlara açacak.”

İŞ ARAYANLAR VE İŞVERENLER BU FUARDA BULUŞACAK

“Fuara ilimizdeki işletme sahipleri, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve üniversiteler, bölgemizde ve ilimizdeki üniversite öğrencileri, meslek lisesi öğrencileri, mezun durumdaki lise ve üniversite öğrencileri, İŞKUR ortaklığıyla mesleğe yönelik kurs eğitimi alan kursiyerler ve kursu gerçekleştiren taraflar, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlar ve işverenler, Nitelikli ve niteliksiz işgücü, Dezavantajlı ve özel politika gerektiren grupların fuara katılmasını öngörüyoruz.”

FİRMALARA FAYDA SAĞLAYACAK

“Fuarın firmalara potansiyel işgücü ile doğrudan iletişim kurmak, iş görüşmesi yapmak, firma insan kaynakları politikaları hakkında bireyleri bilgilendirme alanlarında fayda sağlayacak. Fuara katılan firmalara iş ya da staj başvuru formu bırakabilir, firmaların kariyer olanakları hakkında bilgi edinebilir, uzman konukların katılımları ile ücretsiz seminerler gerçekleşecek.”

7.KEZ DÜZENLENİYOR

“İşverenler, gelişen Gaziantep sanayisinde ihtiyaç duydukları ve temininde güçlük çektikleri meslekler konusunda farkındalık yaratarak kısa, orta ve uzun vadede işgücü kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlanması amacıyla fuarda yer alacak. İş arayanlar ise iş gücü piyasası ile ilgili bilgileri almak, çalışma hayatına hazırlanmak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi almak, iş arama becerileri kazanmak amacıyla fuarı önemsiyor. Fuarda üniversite öğrencilerini ve sanayici işadamlarını bir araya getirerek Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin artmasına bulunmayı, marka şehir olma noktasında emin adımlar atan ve sanayisi ile ön plana çıkan Gaziantep’e 7.kez insan kaynakları ve istihdam fuar organizasyonu ile buluşturmak, ilimizin fuar envanterine bir yenisini eklemeyi, İŞKUR faaliyetleri hakkında halkımıza ve iş dünyasına bilgi sunulmasını hedefliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.