Hava Durumu

“İthalat azalacak, üretim artacak”

Uzman Eller Projesine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği Gaziantep İl Temsilcisi Kenan Seçkin, “Projenin hayata geçmesiyle istihdam sağlanacak, üretim artacak, ithalat azalacak, Türk tarımı ve ekonomisi kazanacak” dedi. “Genç meslektaşlarımız kendine istihdam yaratmak istiyorlarsa hemen proje hazırlığına başlasınlar ve fizibilite çalışmalarına ağırlık versinler” çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İthalat azalacak, üretim artacak”

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında “Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine” ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı.  Uzman ellerin, işi bilen teknik kişiler olduğuna dikkat çeken Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği Gaziantep İl Temsilcisi Kenan Seçkin, proje için Amasya, Düzce, İzmir ve Mardi’nin pilot il seçildiğini ve projenin 2020-2021 yılları arasında ise tüm Türkiye’ye yayılacağı ifade etti.

“MÜHENDİSLER SAHAYA İNECEK”

Sözlerini sürdüren Seçkin, “Uzun zamandan beri hep hayalimizdi. Çünkü hem bu konuda eğitim almış teknik personelin istihdamının sağlanması hem de ülkenin tarımsal üretiminin artırmasında alınmış en doğru kararlardan biridir. Proje, Hayvansal üretime yönelik projeler, bitki üretimine yönelik projeler, su ürünleri üretimine yönelik projeler, yöresel tarım ürünleri ve tıbbı aromatik bitkiler üretimine yönelik projeleri kapsıyor. Bu konuda projelerini hazırlayan lisans ve ön lisans mezunları müracaatını yapacak. Değerlendirme sonucunda projesi uygun görülenlere 100 bin TL devlet hibe verecek. Dolaysıyla hem istihdam sıkıntısı yaşayan Ziraat Mühendisleri, Ziraat Teknikerleri, Veterinerler, Su Ürünleri Mühendisleri sahaya inecek ve üretime büyük katkı sağlayacaklar.”

“ÜRETİM ARTACAK”

Tarım alanların değişik amaçlarda kullanılmasını eleştiren Seçkin, Uzman Eller Projesi’nin hayata geçirilmesinin üretimi artırmanın dönüm noktalarından olacağının altını çizerken, “Azalan üretimin açığını birim alanından daha fazla ürün alarak kapatabiliriz. Bunu da ancak bu işin eğitimin almış insanlar yapabilir. Projeden kırsal alan nüfusu 20 binden az yerlerde ikamet edenler ve 14 ilde Büyükşehir belediyesi ve 27 ilçenin kurulmasına ilişkin kanun kapsamında öncesinde köy statüsünde olan yerlerde ikametgâh edenler faydalanabilecek” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.