Hava Durumu

İtirazlar havada uçuştu!

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısında itirazlar havada uçuştu. CHP’li meclis üyeleri, sosyal donatı alanlarının ticari alana, LPG istasyonuna çevrilmesine tepki göstererek 19 gündem maddesinden 14 tanesine ret oyu kullandılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İtirazlar havada uçuştu!

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısında itirazlar havada uçuştu. CHP’li meclis üyeleri, sosyal donatı alanlarının ticari alana, LPG istasyonuna çevrilmesine tepki göstererek 19 gündem maddesinden 14 tanesine ret oyu kullandılar.

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan 19 madde görüşüldü. 14 madde CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken 5 madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyeleri, “Gündemde alan maddelerin 9 tanesine Mimarlar Odası’nın itirazı var. Vatandaşın itirazı, STK’ların itirazları dikkate alınmıyor. Keşke bu itirazlar dinlenseydi. Mimarlar Odası’nın neden 9 madde neden itiraz ediyor? Sosyal tesis, parkı ticari alan yapıyoruz. Sosyal donatı alanları kaldırılarak ticari alan ve donatı dışı alan haline getiriyoruz. 19 gündem maddesinden 14 tanesine ret oyu verdik. Keşke biraz daha duyarlı olsanız. Halkın sosyal donatı alanları ile oynamayalım” şeklinde konuştular.

KİMSENİN FAYDASI SÖZ KONUSU OLMUYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Biraz önce KÜSGET Bölgesi’nde idim. Ayakkabıcılar Sitesi’nin ada arasında boşluklar var. KÜSGET içerisinde bunlar vardı, buralara bakamadıkları için bu alanların tamamen imara dönüştürülmesini istedi ve biz bunların uygulamasını yaptık. Gece yaşamının olmadığı alanlarda park alanları kötü niyetli insanların barınma yuvası haline geliyor. Orayı park alanı yapmazsanız birileri gelip tır garajı olarak kullanıyor. Park yaparsanız, harcamış olduğunuz giderlerin karşılığında kimsenin faydalanması söz konusu olmuyor. Planlama esasları içerisinde böyle bir planlama yapılmış ama bunun hayata geçirilmesi ile ilgili sorunlar var. Sıkıntıları çözmek adına yapılan işlemlerdir.”

ÇÖZÜM ÜRETMEYE BAŞLIYORUZ

“Kamuya ait olduğu için bunları yapıyoruz. Kaynak millete hizmet edecekse, harcanacaksa bunu yapmakta fayda var diye konuşuyoruz. Benzin istasyonlarına karşı tavrınızı ortaya koydunuz, bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına bu istasyonları kimin arsasına yapmam gerekiyor? Burada bir ihtiyaç var. Örneğin Beykent’teki insanlar, imar planında akaryakıt istasyonu olmadığı için benzin almaya kent merkezine mi gelmeliler? Nüfusun ihtiyacını karşılamak adına belediye mülküne bunu yapmak yanlış olmamalı. Geçmiş dönemlerde biz bu düzenlemeleri yapmasaydık Seyrantepe’de insanlar markete mahkum oldu. Yeni düzenlemelerle insanların ihtiyaçlarını karşıladık, yeni alanlar inşa ettik. İnsanların kısıtlı alanlara mahkum olmamasını sağlamak bizim görevimiz. TOKİ’nin yaptığı uygulama bu şekilde devam edecek bir durum yok. Çözümler üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.