Hava Durumu

Kamulaştırmaya dev bütçe

Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Göllüce Köyü’nde 300 iş yeri yapılması için KÜSGET Sanayi Sitesi’ne arsa tahsis edilmişti. Yapılan tahsis işleminin ardından inşası tamamlanan 85 iş yerinin hak sahiplerine teslimi için kura çekim töreni düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Göllüce Bölgesi’nde yapılan kamulaştırma için 100 milyon TL harcandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kamulaştırmaya dev bütçe

Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Göllüce Köyü’nde 300 iş yeri yapılması için KÜSGET Sanayi Sitesi’ne arsa tahsis edilmişti. Yapılan tahsis işleminin ardından inşası tamamlanan 85 iş yerinin hak sahiplerine teslimi için kura çekim töreni düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Göllüce Bölgesi’nde yapılan kamulaştırma için 100 milyon TL harcandığını söyledi.

KÜSGET Sanayi Sitesi genişleme alanı içerisinde yer alan Göllüce Köyü’nde inşa edilecek olan 300 iş yerinden 85’i tamamlandı. Tamamlanan iş yerlerinin hak sahiplerine teslimi için KÜSGET Hizmet Binasında Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş ve hak sahiplerinin katılımıyla kura çekim töreni düzenlendi.

“8 AYDA TAMAMLADIK”

Düzenlenen kura çekim töreninde konuşan KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, “Şubat ayında temel atma törenimiz olacak. 8 ay gibi kısa sürede 85 tane işyerimizi bitirdik. Bu bir rekor. Böyle bir sanayi sitesinde 8 ayda 85 işyeri bitiren kimse yoktur. Bu süreçte bize inanmayanlar, dedikodu yapıp iftira atanlar oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen esnafımızın güveni ile bu işi başardık. Esnafımızın bize verdiği sorumluluk büyüktü, bugün haklı bir gurur yaşıyoruz. İşyerlerinizi açıp kapattığınızda bize ettiğiniz dualar kazancımızdır. O dualarımız ahiret kumbarası içerisine girecek. Bu icraatları yaparken yalnız değiliz, bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Valimiz ve Başkanımızın desteği büyük. Valimiz Davut Gül, göreve geldiği ilk günden beri mütevazi kişiliği, engin gönlü ile her zaman yanımızda oldu. Bize gösterdiğiniz ilgi, alaka ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gaziantep’in ilk kadın milletvekili, ilk kadın bakanı ve ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olan Fatma Şahin başkanımız esnafımızın fahri başkanı oldu. Yol, asfalt, altyapı taleplerimiz oldu, hepsi karşılandı.”

İKİNCİ ETAP İÇİN MÜRACAAT YOĞUN

“Geçmişte bu sanayi sitesinde, Celal Doğan döneminden sonra biz hiç hizmet alamamıştık. Esnaflarımızın yüzünde heyecan, mutluluk var. Artık eksiğimiz var yapar mısınız demiyoruz, yapacağınızı, eksiklerimizi tamamlayacağınızı biliyoruz. Kura çekiminde noterimiz hem yetkili hem onay makamıdır. Bakanlık temsilcimiz de bulunuyor. Kura çekiminde esnaflarımız en güzel yerleri satın almak istiyor, fakat hakkınızda hayırlısı olan ne ise onun olmasını diliyorum. Hepinizin taksitleri var, kredi kullandınız, dükkanlarınızda hayırlı ve bol kazançlı işler olsun. Sizin güveninizi boşa çıkarmadık, gururluyuz. İkinci etapta 65 kişinin daha müracaatlarını aldık. Önümüzdeki 8 ayda da onu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA İÇİN 100 MİLYON TL HARCANDI

Kura çekilişi töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Tüm Türkiye’de örnek bir çalışma yaptık. Gönüllü dönüşümle köy kaldırdık. Hiç kimseyle mahkemelik olmadık. Bu dönüşümlere Büyükşehir olarak 100 milyon TL para harcadık. Her bir kardeşimin buradan mutlu ayrılmasını istiyorum. Gaziantep’i Gaziantep yapan üretim şehri olmasıdır. Küçük sanayi büyümelidir.  Akşamdan sabaha üretim şehri olmadık. Kentin 3,4, 5 kuşak bir üretim geçmişi var. Bu çok önemlidir. En büyük gücümüz üretim şehri olmamızdır. Elbette lezzetin başkentiyiz. Elbette kültür üzerine çalışıyoruz, ama Gaziantep’i Gaziantep yapan tırnaklarıyla kazıya kazıya mağaralardan bugün 5 organize sanayi bölgesine çıkardık.”

“YÜKSELEN GAZİANTEP İÇİN VARIZ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Zor zamanda 6’ncı büyükşehir olan ve dibinde kaos varken 150 fabrika bitiren bir anlayışın sahibiyiz. Bu bir medeniyet ve kültürdür. İyi günde kötü günde biz sizinle kader birliği yaptık. En zor zamanlardayız. İş yapmamak için binlerce mazeret üretebiliriz. Bu çalışmayı farklı kılan, bu coğrafyayı 3 kat büyüten sizin gayretiniz. Her kardeşimizi bu çalışmalar için size gönülden teşekkür ediyorum. Üretimin, alın terinizin emrindeyiz, helal kazancın yanındayız, hizmetinizdeyiz hizmetkârınız. Gaziantep modeli, birlikte çalışma, iş yapma modelidir. Ne kadar çok ekmek üretir, işçi çalıştırırsanız, bunu birlikte başarmış olacağız. ‘İşçisiyle, sanayisiyle Yükselen Gaziantep’ için varız. Birlikte kuvvet var, rahmet var anlayışıyla şehrin sorunlarına dair ne varsa çözerek yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“40 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR”

KÜSGET Sanayi Sitesi’nde 40 bin kişin istihdam edildiğini söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Büyükşehir’in öncülüğünde, korporatif başkanı ve yönetimi, esnafla el ele verip Türkiye’de bu durgunluğa rağmen 8 ay içerisinde 85 iş yeri tamamlandı. Küçük Sanayi Sitesi aslında, 40 bin kişinin istihdam edildiği bir Anadolu’da çoğu organize sanayinin 3 katı 5 katı büyüklüğünde bir kapasiteye sahiptir.  Siz büyüyeceksiniz ki organize sanayi büyüsün. Siz büyüyeceksiniz ki ara elemanlar yetişsin Gaziantep büyüsün Türkiye büyüsün” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.