Hava Durumu

Karanlık bir dönemdeyiz!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya,   “Türkiye’de özgür basından söz etmenin olanaksız durumda olduğu karanlık bir dönemdeyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Karanlık bir dönemdeyiz!

Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından her yıl, bir önceki yıla göre daha fazla geriye gittiğini belirten Yılmazkaya, birçok gazetecinin cezaevinde olduğu ülkemizde medya üzerindeki baskılar ve ekonomik yaptırımların giderek arttığını belirtti.

“Hükümeti medyanın yaklaşık yüzde 95’ini etkisi ve baskısı altına aldığı ülkemizde, yolsuzluklarla ilgili haber yaptığınızda veya iktidarı eleştirel haberler yaptığınızda yargılanmamınız kaçınılmaz oluyor” dedi.

“Birçok sorunla uğraşan yerel medyanın devletten gerekli desteği almadan ayakta durması çok zor” diyen Yılmazkaya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Son yıllarda binlerce gazeteci işten çıkarıldı, yüzlerce gazeteci darp edildi, sayısız gazeteci istifaya zorlandı, onlarca olay ile ilgili hükümet yayın yasağı koydu. Basın çalışanlarının işten çıkarıldığı, darp edildiği, istifaya zorlandığı ve baskı altına alındığı bir ortamda özgür basından söz etmek olanaksızdır. Basın özgürlüğü ve demokrasi konusunda mücadele eden arkadaşlarımızın bu şekilde baskı görmeleri, son derece üzüntü verici bir durumdur” dedi.  

Özgür basının, demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Haber yapmanın suç olduğu Türkiye’mizde maalesef ki basını özgür olmayan ülke olarak dünya tarihinin karanlık sayfalarına çoktan geçtik.

Toplumun gerçekleri öğrenmesi adına mücadele veren, doğru, ilkeli ve objektif haberciliği benimseyen, sadece işini yaptığı için tutuklanan, haber yaptığı için işten çıkarılan, baskı gören değerli basın emekçileri bu muameleleri hak etmemektedir.

Kamuoyu yararına görevlerini yerine getirmeye çalışan basın emekçilerimizin hak ettiği konuma gelmesi ve özgür basının önündeki engellerin kaldırılması temennisiyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bu onurlu mesleklerinden ötürü, verdikleri mücadele azminden dolayı hepsini yürekten tebrik ediyorum!” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.