Hava Durumu

Karın Germe Operasyonunu Kimler Yaptırabilir?

Hamilelik sonrası kadınlarda görülen en büyük problemlerden birisi karın bölgesindeki yağlanmalar ve deri sarkmalarıdır. Yağlanma problemi belki spor ve diyetler bir nebze çözülebilir, ancak sarkan derilerin bu şekilde ortadan kaldırılması mümkün değildir.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2020 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Karın Germe Operasyonunu Kimler Yaptırabilir?

Hamilelik sonrası kadınlarda görülen en büyük problemlerden birisi karın bölgesindeki yağlanmalar ve deri sarkmalarıdır. Yağlanma problemi belki spor ve diyetler bir nebze çözülebilir, ancak sarkan derilerin bu şekilde ortadan kaldırılması mümkün değildir.

Kadınlarda hamilelik sonrası oluşan bu problem erkeklerde de uzun bir süre kilolu olup daha sonradan kilo verince meydana gelir. Bu durumda önerilen cerrahi operasyonlardan birisi karın germe operasyonudur. Bu operasyon sırasında iç organlara herhangi bir zarar verilmeden karnın ön duvarına bazı uygulamalar yapılır ve bu bölgenin gerdirilmesi sağlanır.

Karındaki deri sarkmasının oluşmasında birbirinden ayrılan dokular rol oynar. Kaslar arasında yer alan bu dokular kilo alındığında gerilme nedeniyle birbirinden ayrılır ve karın bölgesi bundan sonra gergin görülmez.

Karın Derisinin Sarkması

Karın derisindeki sarkma karnın dışarı doğru ve sarkık görünmesine neden olur. Kasların arasındaki ayrılma çok fazlaysa karın derisi operasyonu dışında herhangi bir yöntem bu sorunu çözmez. Bu operasyonun bir diğer ismi abdominoplastidir. Operasyon sırasında arası büyük ölçüde açılan kaslar tekrar birleştirilir. Karnın ön duvarındaki bölge daraltılır ve gerdirilir. Fazla yağlar ve karın derisinin büyük bir kısmı da alınır.

Abdominoplasti Nasıl Yapılır?

Yaklaşık olarak iki ya da beş saat arasında geçen bu operasyon sırasında hasta genel anestezi altındadır. Ameliyattan sonra kesi izlerinin bikini bölgesinde kalması için çalışılır. Göbek deliği için de farklı bir kesi daha yapılır. Ameliyat sonrası kesi deri altından bir dikiş atarak kapatılır. Ameliyat sırasında drenler yerleştirilir ve karın bölgesindeki fazla sıvının dışarı akıtılması sağlanır. Ameliyatın ilk günü hastaya bir idrar sondası da takılabilir. Hasta ayağa kalkar kalkmaz bu sonda çıkarılır ve karın bölgesine bir korse takılır. Ameliyat sonrasında hasta bir süre bu korseyi kullanır.

Ameliyat Kimlere Yapılır? Ameliyat Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyat öncesinde hastanın kilo verme sürecinin durmuş olması gerekir. Yani hasta çok kiloluysa ve vermeye çalışıyorsa öncelikle doktorun öngördüğü kiloya gelene kadar beklenir. Hamilelik sonrasında ise başka çocuk düşünülüyorsa ameliyat hemen önerilmez. Çocuk yapma planlarından sonra ameliyat yapılmalıdır.

Hasta sigara içiyorsa ameliyattan en az iki hafta kadar önce bırakmalıdır. Sağlıklı ve düzenli beslenmeye çalışmalı ve ağır bir diyetten kaçınmalıdır. Alkolden uzak durmalı ve olabildiğince sağlıklı yaşamalıdır. Herhangi bir ilaç kullanıyorsa doktorun önerileri doğrultusunda ilacı bırakmalıdır. Ayrıca hastanın anesteziyi kaldıracak kadar sağlıklı olması gereklidir.

Ameliyat Süreci

Hastanın tetkikleri ve muayenesi tamamlandıktan sonra, ameliyata alınır. Ameliyat sırasında risk almamak için, mutlaka güvenilir ve sertifikalı bir kliniğe başvurulmalı ve ameliyata uzman hekimlerin girdiğinden emin olmak gerekir. Ameliyat öncesinde hekim sonrasında oluşabilecek görüntü için ve hangi bölgelere uygulama yapılacağını göstermek için bir görüşme yapılır. Ameliyatın hem öncesinde hem de sonrasında hastaya gerekli bilgiler verilir ve sürekli bir danışmanlık hizmeti de verilir.

Ankara karın germe hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Dr. Serdar Yüce’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.