Hava Durumu

Katmerci Dayı 2’inci şubesini açtı

Kısa süre içerisinde Gazianteplilerin gözdesi olan Katmerci Dayı ikinci şubesini Karataş’ta açtı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Katmerci Dayı 2’inci şubesini açtı

 

 

Gazianteplilerin ve turistlerin gözdesi olan Katmerci Dayı, Çarşıdaki şubesinden sonra şimdi de Karataş’taki şubesiyle Gazianteplilerin hizmetinde. Paket servisine de başlayan Katmerci Dayı, müşterilerine sunduğu hizmetle de tam not almayı başarıyor.

Pandemi döneminde iş yerleri bir bir kepenk kapatırken, büyük bir girişimcilik cesareti göstererek pandemi döneminde Katmerci Dayı’yı açan genç işletmeciler Ali Arslantaş ve Mustafa Sağır kullanılan ürün kalitesi ve marifetli ustalık becerileri ile Gastronomi Kenti Gaziantep’te fark yaratıyorlar.

KATMERCİ DAYI KARATAŞ’TA ŞUBESİNİ AÇTI

Daha önce İzmir’de faaliyet gösteren ve lezzetiyle dillerden düşmeyen Katmerci Dayı işletmesi Gaziantep’te de 2 şubesiyle hizmet veriyor.

Birbirinden çeşitli ve lezzetli katmer çeşitleri ile lezzet severlerin adresi olan Katmerci Dayı Karagöz Mahallesi Eski Gümrük Caddesi’ndeki işletmesi ile hizmet vermeye başladı.  Gelen yoğun talep üzerine işletme sahipleri Karataş’ta ikinci şubeyi açmaya karar verdi. Yeni yılla beraber  Karataş şubesi de hizmet vermeye başladı.

KATMERCİ DAYI 16 FARKLI ÇEŞİT KATMER İLE HİZMETE GİRDİ

16 farklı çeşit katmer ile hizmet verdiklerini söyleyen Katmerci Dayı Yöneticileri, “Katmer konusunda farklı lezzetler üzerine çalışmalar yaptık. Muska, Yaprak ve Burma Katmerin mucidi biziz. 16 katmer ürünümüzden 5’ini vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda diğer ürünlerimizi de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Burma, Yaprak ve Muska katmerlerimiz oldukça beğeni topluyor. İlk başladığımız zaman yalnızca iki kişi çalışıyorduk, şu anda onlarca kişi çalışıyoruz. Paket servisi hizmeti sunuyoruz” dedi.

KATMERLERİMİZDE FARKLI BİR İŞÇİLİK VE KALİTELİ ÜRÜN KULLANIYORUZ

Katmerci Dayı işletmesi olarak yapılan tüm ürünlerde farlı bir işçilik ve kendine has özel ürünler kullanıldığını söyleyerek tüm müşterileri bu lezzet şölenine davet eden Mustafa Sağır, “Şehrimizde klasik olarak bildiğimiz bir çeşit katmer var bir de simit katmer çıkarıldı. Bizim ürünlerimizin içindeki kaymağından tutun da katmerin yapılış şekline kadar her şeyimiz orijinal ve farklı. Katmerlerimizdeki kullandığımız özel kaymağımızı oluşturmak için çok uzun süre denedik ve son lezzet noktasını yakaladık. Çoğu katmeri yediğiniz zaman ağza mutlaka şeker taneleri gelir. Bizim katmerlerimizde asla ağza şeker taneleri gelmez” ifadelerinde bulundu.

KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMİYORUZ

Katmerde fark yaratmak için çıktıkları yolda başarılı olduklarını söyleyerek lezzeti tadan herkesin farklılığa hak verdiğini dile getiren Sağır, “İşletme açılışımız ne yazık ki pandemi sürecine denk geldi. Gönül isterdi ki böyle bir süreç yaşanmamış olsaydı. Çevremizdeki çoğu kişi bizi ilk etapta ciddiye almadılar. Gaziantep’e farklı katmer getireceklermiş, fark yaratacaklarmış diye inanmadılar. İşletmemiz faaliyete geçip üren teslimlerine başlayınca herkes anladı ki ürünlerimiz gerçekten çok farklı. Katmerimizi tadan tüm müşterilerimiz de sektörde yıllardır hizmet veren ustalarımız da tattıklarında ürünlerimizin lezzetine onay verdiler ve farklılığını kabul ettiler. Bu süreçte bizi destekleyen tüm müşterilerimize ve esnaf kesimimize de çok teşekkür ediyorum. Katmerci Dayı olarak bizler ürün kalitesinden asla taviz vermedik. Her şeyin en kalitelisini kullandık. Kaliteden taviz verilmeyince de ortaya lezzet şöleni çıkıyor” diye konuştu.

HİJYENDEN TAVİZ VERMİYOR

Hijyene önem verdiklerini söyleyen Katmerci Dayı Yöneticileri, “İşletmemizde hijyene büyük önem veriyoruz. Covid-19 Pandemisi nedeniyle bu hassasiyetimiz daha da arttı. İşletmemizde çalışan personelimizin ve müşterimizin sağlığını önemsiyoruz. Bu anlamda işletmemizde çalışan personellerimize düzenli olarak Covid-19 testi yaptırıyoruz. Bizi diğer katmercilerden ayıran, yaptığımız üründür. Dışarıdan hiçbir ürün almadan, A’dan Z’ye tüm malzemeleri kendimizi yapıyoruz. Katmerde kullandığımız kaymağı dahil kendimiz yapıyoruz. Fıstığı da, yağı da farklıdır. Katmeri yediğiniz zaman şeker tadını almazsınız. Ustamızın bize öğütlediği gibi her şeyi ölçüsünde yapıyoruz.”

BİZİ TAKLİT EDENLER OLUYOR

Sözlerini sürdüren Katmerci Dayı Yöneticileri, “Bizi taklit edenler oluyor. Bizim kapımız herkese açık, lezzetimizi öğrenmek isteyen herkese öğretmeye hazırız. Bilmedeki noktalar varsa biz öğretmeye hazırız. Her şey paylaştıkça güzeldir. Gaziantep, bir Gastronomi kenti. Her yıl kentimizi milyonlarca insan ziyaret ediyor. Bu lezzetleri Gazianteplilere ve kentimize gelen yerli ve yabancı turistlere sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KATMERLE PEKT SERVİSLE EVİNİZDE

Gaziantep’in tüm noktasına paket servisi yapan Katmerci Dayı, salgın döneminde özellikle toplu şekilde yeme-içme mekanlarının kısıtlanmasıyla  paket servise yoğunlaştı.  Katmerci Dayı İşletmecilerinden Ali Arslantaş, “Paketleri hazırlarken çok dikkatli davranıyoruz. Gıda kodeksi normlarında son teknoloji ambalajlarla katmerleri sevk ediyoruz. Kuryelerimiz de hızlı bir şekilde ulaştırıyorlar” diyorlar.   Korona virüs sürecinde kalabalık restoranlardan uzak durmak isteyen vatandaşlar, paket servise olan talebi artırdı. Korona virüs (Covid19) günlük yaşamın birçok noktasında etkisini gösterirken yeme içme alışkınlıklarını da değiştirdi. Tedbirlere uyarak genellikle evlerinde vakit geçiren vatandaşlar, özellikle gıda sektöründe paket servise yöneldi.

Pandeminin ilk günlerinden itibaren yoğunluk yaşanan paket servise olan talep, korona virüs sürecinin devam etmesinden dolayı gün geçtikçe artıyor. Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri olan tatlı üreticileri yeni döneme hazırlanıyor. Katmerci Dayı  ‘yeni normal’ olarak adlandırılan bu döneme hazırlık yapan işletmelerden biri. Salgın nedeniyle işleri oldukça düşen, paket servislere izin verilmesiyle nispeten hareketlenen sektörde hemen herkes ‘internet üzerinden sipariş’ ve ‘paket servis’ hizmetlerine yoğunlaştı.

KATMERİNİZ TEK TIKLA AYAĞINIZDA

Katmerci Dayı İşletmecilerinden Ali Arslantaş, salgın döneminde özellikle toplu şekilde yeme-içme mekanlarının kapanmasıyla katmercilerin büyük yara aldığını hatırlatarak, “Sonrasında iş yerlerimiz kapandı. Ama hemen yeni bir kararla paket servis yapabilme hakkı tanındı işletmelere. İşte o zaman dönüşümün ilk adımı atılmış oldu. Çünkü koronavirüs döneminde vatandaş hizmetin tek tıkla ya da bir telefonla ayağına gelmesine alıştı” dedi.

DÖNÜŞÜME AYAK UYDURANLAR AYAKTA KALACAK

İlk etapta herkesin zorlandığını ancak bir süre sonra gerek üreticinin gerek tüketicinin gerekse de satış yapanların bu döneme ayak uydurduğuna dikkat çeken Arslantaş,  şöyle devam etti: “Vatandaşlar ayaklarına kadar gelen hizmetin ne kadar önemli olduğunu anladı. Dışarı çıkmadılar, virüs riskine bulaşmadılar ve yine de istediklerine bir şekilde erişebildiler. Biz, bu sürecin aynı şekilde uzunca bir zaman devam edebileceği düşüncesindeyiz. Bir günde her şeyin eskiye dönmesi mümkün değil. O nedenle ‘yeni normal’ olarak adlandırılan bu döneme bizler de ayak uydurmak durumundayız. Gelecek dönemde de bu süreci iyi yönetenler satışlarını artıracak ve yaralarını saracak. Dönüşüme ayak uyduramayanlar ise çok zorlanacak.”

SON TEKNOLOJİ AMBALAJLARLA KATMERLERİ SEVK EDİYORUZ

Ali Arslantaş,  “Pandemi sürecinde diğer servislerimizin yanında paket servisimiz de devrede. Paket servis özellikle bu dönemde yoğun bir talep görüyor. Bu süreçte dışarı çıkamayan, evlerinde durmak zorunda kalan ya da tedbir amaçlı kalan vatandaşlarımıza paket servis imkanı sunduk ve çok da talep gördü. Paketleri hazırlarken çok dikkatli davranıyoruz. Gıda kodeksi normlarında son teknoloji ambalajlarla katmerleri sevk ediyoruz. Kuryelerimiz de hızlı bir şekilde ulaştırıyorlar. Vatandaşlarımızın burada  aldığı lezzeti maksimum şekilde paket serviste de vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da güvenle yiyebilirler. Şu anda paket servisimizde çok güzel yorumlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.