Hava Durumu

Kaymakam ilk davulu çaldırdı ilk maniyi okudu

Araban ilçesinde halkın davul eşliğinde iftar geleneğine Korona virüs de engel olamadı. Kaymakam Abdulhamit Mutlu ve beraberindeki davulcular ilçenin tarihi ve yüksek kaleye çıkarak, hem davul çaldırdı hem de mani okudu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2020 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kaymakam ilk davulu çaldırdı ilk maniyi okudu


Gaziantep’in Arabana ilçesinde vatandaşlar asırlardır devam eden geleneklerden biri olan davul eşliğinde iftarı bu yıl da yaşatılması amacıyla ilçe kaymakamı Abdulhamit Mutlu’ya müracaat etti.


Kaymakam Mutlu, ilçede belirlenen 5 davulcu ile birlikte ilçenin sembolü olan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi’ne çıkarak, ilk iftardaki bu geleneği devam ettirdi. Davul çaldıran kaymakam Mutlu, çaldığı davul eşliğinde Ramazan ayına özel manilerde okudu.


Çalınan davullarla birlikte iftar saatinin yaklaştığını anlayan ilçe halkı ise atılan top ve okunan ezan ile birlikte Ramazan ayının ilk orucunu açtı.


İlçede yaşayanların isteğini yerine getiren ve bir geleneğin unutulmasını önlemek isteyen Kaymakam Mutlu, davul ve mani geleneğini yerine getirilmesinin ardından evine giderek, iftarını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.