Hava Durumu

Kent Konseyinde “Okulların Açılması ve Eğitim” konuşuldu

Pandemi sürecinde; Gaziantep Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubunda “okulların açılması ve eğitim ” değerlendirilip gerekli önerilerde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kent Konseyinde “Okulların Açılması ve Eğitim” konuşuldu

Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Mengilli ve Eğitim sendikalarının temsilcilerinin katılımıyla "Gaziantep özelinde okulların açılması durumunda alınabilecek tedbirler" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Gaziantep Kent Konseyi binasında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek  düzenlenen toplantıya Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Habib Özkan,  Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Demir,  Eğitim-Sen Başkan Vekili Abdullah Damar, Kemal Yavuzcan ve Mehmet Sönercan katıldı. Prof.Dr. Habib Özkan toplantıda ele alınan konulardan önemli bir kısmı ile rapor düzenlenerek, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak’a sunulacağını belirtti.

Gaziantep özelinde okulların açılması durumunda alınabilecek tedbirlere değinen Özkan, “Raporda okulların açılması konusundaki tartışmalara katkıda bulunmayı ve hangi şartlarda açılması gerektiği, okullar açılırken ve okullar açıldıktan sonra hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilere yer verilecek” dedi.

Salgın döneminde, sosyal izolasyon, hijyen ve okul güvenliği konularına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özkan, “Okulların birincil hedefi, hastalıktan korunma olmalıdır. Öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri okulların açılışına hazır hâle getirmek için etkili bir bilgilendirme stratejisi geliştirilmelidir. Bu çerçevede, eğitim sendikaları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları gibi ilgili tüm paydaşlardan okulların açılma sürecinde gerekli destek talep edilmelidir. Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan temizlik, hijyen ve okul güvenliği rehberlerinde tanımlanan ilkeler okullar tarafından dikkatlice yerine getirilmelidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.