Hava Durumu

Kimse görmüyor mu?

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan boş arsa ve yanında yer alan eski bina sorunlara neden oluyor. Arsa bulunduğu alanda yer alan binanın yıkımı sonrasında arsanın başıboş şekilde kalması nedeniyle arsa atıkların hedefi oldu. Çöp ve atıkların meskeni haline gelen arsadan yayılan kötü koku bölgede bulunan esnafları rahatsız ederken, yıkımın yapıldığı alanın yanında bulunan eski binanın yıkım sırasında hasar aldığı gözlemlendi. Yıkım tehlikesi taşıyan bina ile ilgili Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnaflar, yetkilileri göreve davet ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kimse görmüyor mu?

Gaziantep’in en işlek noktalarından bir olan Atatürk Bulvarı’nda boş arsa ve eski bir binanın neden olduğu sorunlar yaşanıyor. Çok sayıda işletmenin yer aldığı ve uğrak noktalardan biri olan Atatürk Bulvarı’nda geçtiğimiz aylarda bir binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, sonrasında ise bu alan başıboş bir şekilde bırakılmıştı. Arsanın bulunduğu alanın herhangi bir çevre önlemi alınmadan başıboş bir şekilde bırakılması tepkilere neden oldu. Bölgede bulunan esnaflar, arsanın başıboş kalması nedeniyle çöp atıklarının bu noktaya atılmaya başlandığını, söz konusu alanda uyuşturucu, fuhuş gibi pek çok olumsuz olayın gerçekleştiğini belirttiler.

BİNA ZARAR GÖRDÜ

Bina yıkımının yapıldığı boş arsanın yanında yer alan eski binanın ise yıkım sırasında zarar gördüğü öne sürüldü. Esnaflar, “Yıkım sırasında bu bina zarar gördü. Binanın arka kısmında neden olunan hasar açık bir şekilde görülüyor. Yapıların yakın olması nedeniyle yıkım sırasında hasar meydana geldiğini düşünüyoruz. Bu anlamda arsa sahibi kişinin yandaki binanın onarımı noktasında sorumluluk alması gerekiyor. Aksi halde bu bina yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. İnsanların can güvenliği için yetkililerin çalışma yapmasını istiyoruz” şeklide konuştular.

SAĞLAMLIĞI ÖLÇÜLMELİ

Atatürk Bulvarında ki binanın arka kısmının alt tarafından çatlaklar dikkat çekiyor. Bitişik binanın yıkılmasının ardından ortaya çıkan bu tablo karşısında yetkililerin binayla ilgili çalışma başlatması ve binanın sağlamlığını ölçmesi isteniyor. Diğer yandan Bey Mahallesinin iç kısımlarında yer alan çok sayıda eski yapı ise harabe görüntüsüyle dikkat çekiyor. Harabe binaların restore edilmesi veya yıkılması isteniyor.

ARSAYA MÜDAHALE EDİLEMİYOR

Söz konusu arsanın şahsa ait olması nedeniyle Şahinbey ve Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluk sahasına giren alana müdahale edilemiyor. Özel mülkiyet olan arsada meydana gelen olumsuz olaylar nedeniyle esnaf, şikayetlerini dile getirdiler.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.