Hava Durumu

Kınama var, çözüm yok…

Sağlıkta şiddet olaylarının sonu gelmiyor. Son iki gün arayla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde meydana gelen olaylarda bir sağlık çalışanı ve güvenlik görevlisi darp edildi. Yaşanan şiddet olayları, sağlık alanında yıllardır tartışılan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kınama var, çözüm yok…

Gaziantep, son yıllarda şiddet olaylarının adresi olarak göze çarpıyor. Asayiş olayları yönünden ön plana çıkan Gaziantep’in söz konusu durumu tartışılırken, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde art arda meydana gelen şiddet olayları pes dedirtti.

SAĞLIK GÖREVLİSİ SALDIRIYA UĞRADI

Yaşanan ilk olayda, yeni tip korona virüse yakalanan ve tedavisinin ardından yeniden görevine dönen endoskopi ünitesinde görev yapmakta olan sağlık personeli şiddete maruz kaldı. Yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, “Gördüğü tedavisinin bitmesiyle test sonucu negatif olur olmaz görevine hemen dönmüştür. Fakat buna karşılık şiddete maruz kalması bizi derinden yaralamıştır. Toplum içerisindeki bu tip davranışlar sergileyen kişilerin bizlerin çalışma hevesini kırmaya gücü yetmeyecektir. Özverili bir davranışla görevine başlayan sağlık personeli, olaydan hemen sonra darp cebir raporu almasına rağmen tekrar görevine dönmüş ve mesaisini tamamlamıştır. Bu hamiyetperver arkadaşımızın davranışı herkese örnek olmuştur. Artık duymaktan bıktığımız bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

HASTA YAKINININ SALDIRISINA UĞRADI

Türkiye'nin çeşitli noktalarında sağlıkta şiddet olayları bitmek bilmiyor. Gaziantep'te Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kadın güvenlik görevlisi kadın hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı anları hastanenin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Gaziantep Üniversite Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan kadın güvenlik görevlisi İnci K., hasta ziyareti için bir kişiyi içeriye alabileceğini söyleyince kadın hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı anı hastane güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

“ÇOK ÜZGÜNÜZ”

Şiddet olayını kendilerini derinden üzdüğünü belirten Gaziantep Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, “Bu salgın sürecinde fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımız şiddete maruz kalıyor. Bu sefer bir kadın güvenlik personelimiz işini yaptığı için şiddete maruz kaldı. Çok üzgünüz. Bu olayları kınıyoruz” dedi.

Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen her iki şiddet olayı, yıllardır tartışılan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın önemini bir kez daha ortaya koydu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.