Hava Durumu

Kiralık ev bulmak hayal oldu!

Konut ve kira fiyatlarının en fazla arttığı kent olan Gaziantep’te, ev sahibi olmak kadar ev kiralamakta hayal oldu. Ev kiralamak isteyen vatandaşlar yüksek konut fiyatlarının yanı sıra ev sahiplerinin memur şartı ile karşı karşıya kalıyor. Duruma isyan eden vatandaşlar, “Atamamızı yapacaklarsa kontratı imzalayalım” diyerek ev sahiplerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kiralık ev bulmak hayal oldu!

Gaziantep, Türkiye’de konut ve kira fiyatlarının en fazla arttığı kent olarak göze çarpıyor. Kent genelinde artan konut fiyatları sonrasında ev sahibi olmak hayal olurken, ev sahipleri tarafından talep edilen kira fiyatlarına da güç yetmiyor. Kentin imarlı bölümlerinde 2+1 dairelerin kirası 1500 ila 2 bin TL arasında değişirken, 3+1 konutlarda ise kira fiyatları 3000 TL’den başlıyor. Kentte ortaya çıkan bu manzara ise kirada oturan vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor.

MEMUR DEĞİLSEN EV YOK!

Kiralık evlerde, ev sahiplerinin ön şartlarından bir tanesi ile memur şartı oluyor. Memur olmayan kimselere ev vermeyeceklerini söyleyen ev sahipleri, kiracılardan 2+1 konut için 2 bin TL kira, 1 kira depozit talep ediyor. Talepler karşısında şaşkınlığa uğrayan vatandaşlar ise, memurların dahi ev sahiplerinin bu taleplerini karşılamakta güçlük yaşayacaklarını belirtiyorlar.

“EV BULAMIYORUZ”

Sosyal medya hesabı üzerinden isyan eden vatandaşlar, “Gaziantep’te ev bulamıyoruz! Artan ev kiraları yetmezmiş gibi bir de memur şartı aranıyor. Atamamızı yapacaklarsa kontratı imzalayalım” ifadelerini kullandılar.

ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR!

Üniversitelerde eğitimin başlaması ile birlikte kente gelen öğrenciler barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Yetersiz yurt imkanları nedeniyle özel yurtlara ya da kiralık evlere yönelen öğrenciler, kira fiyatları karşısında şaşkınlığa uğradı. 1+0 ve 1+1 dairelerde dahi 1000 TL’den başlayan kiralar karşısında ne yapacaklarını şaşıran öğrenciler, duruma isyan etti.

Kentte yaşanan konut ve kira enflasyonu, daha uzun bir dönem tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.