Hava Durumu

Kirazoğlu, enerji verimliliğine dikkat çekti

TBMM Genel Kurulunda konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Kirazoğlu, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kirazoğlu, enerji verimliliğine dikkat çekti

TBMM Genel Kurulunda konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Kirazoğlu, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçeleri üzerinde açıklamalar yapıldı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, yerli ve yenilenebilir kaynakların öncelendiği, çevresel sürdürülebilirliğe sahip, güncel gelişmeleri dikkate alan, yenilenebilir enerjiden nükleere, bor cevherinden hidrokarbon aramacılığına ve enerji verimliliğine kadar milli ve yerli enerji politikasıyla enerji arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi.

Kirazoğlu, 2002 öncesinde sadece 5 ilde doğal gaz olduğunu, bugün itibarıyla 81 il ve 541 yerleşim birimine ulaşıldığını belirtti. Doğal gaz kullanım imkanı sunulan nüfusun 66,5 milyona ulaştığını ifade eden Kirazoğlu, bunun da toplam nüfusun yüzde 81'ini oluşturduğunu dile getirdi.

Doğu Akdeniz'deki enerji potansiyelinin kazanılmasının uluslararası hukuk ilkeleri temelinde, tüm kıyıdaşlarıyla beraber her aktörün, dolayısıyla KKTC'nin ve Türkiye'nin hesaba katılmasıyla ortak bir iş birliğiyle mümkün olduğuna işaret eden Kirazoğlu, Türkiye ve KKTC'nin çeşitli platformlarda yaptığı iş birliği çağrılarının dikkate alınmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.