Hava Durumu

Kolay İş Bulma Yöntemleri

Acilen iş mi bulmanız gerekiyor? Hem hızlı hem de kolay bir şekilde iş bulmanızı sağlayacak 14 tavsiyemiz var:

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2021 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 01:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kolay İş Bulma Yöntemleri

Acilen iş mi bulmanız gerekiyor? Hem hızlı hem de kolay bir şekilde iş bulmanızı sağlayacak 13 tavsiyemiz var:

1. İnternette İş Ararken Stratejik Olun

İş arama sürecinizi hızlandırmak için yapmanız gereken ilk şey stratejik bir şekilde arama yapmak olmalıdır. Amaçsız ve hedefsiz bir şekilde iş ararsanız bu süreç sonunda bir işe kabul edilmeniz oldukça zor olacaktır. Bu nedenle her zaman hedefinizi belirleyerek iş arama sürecine başlayın.

2. Güncel İş İlanlarını Takip Edin

İş arama sürecinde ilk başvuru yapacağınız yerler her zaman en güncel iş ilanları olmalıdır. Güncel tarihli iş ilanlarına  iş başvurusu yapabileceğiniz platformları tercih ederseniz işe alınma şansınız çok daha yüksek olacaktır. Aksi takdirde eski ya da güncelliğini yitirmiş ilanlara başvuru yaparak boş yere vakit kaybedebilirsiniz. çünkü bu iş ilanları için aranan personel çoktan bulunmuş olabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak önceliği güncel ilanlara vermeye özen gösterin.

3. Çalışma Seçeneklerinizi Çoğaltın

Kolayca iş bulmak istiyorsanız geniş bir çalışma seçeneği portföyü belirlemenizi öneririz. Özellikle okul, staj vb. nedenlerle part-time çalışma zorunluluğunuz yoksa tam zamanlı, yarı zamanlı, freelance çalışma gibi farklı çalışma seçeneklerini tercih edin. Böylelikle başvurabileceğiniz iş yelpazesini genişletmiş olursunuz.

4. Beceri ve Yeteneklerinizi Doğru Pazarlayın

İş ilanlarına başvuru süreci genel olarak beceri ve yeteneklerinizi ne kadar iyi gösterdiğinize göre uzayıp kısalabilen bir süreçtir. Bu nedenle beceri, yetenek ve niteliklerinizi ne kadar iyi gösterirseniz o kadar çabuk iş bulursunuz. Bunun için başvurduğunuz iş ile ilişkili yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya ve özgün nitelikleriniz ile işvereninizin dikkatini çekmeye çalışmanızı öneririz.

5. İşveren Gözünden CV'nizin Hazır Olduğundan Emin Olun

İş başvurusu yapmadan önce CV’nizin hazır olduğundan emin olmanız çok önemlidir. Bunun için CV’nizi son bir kez kontrol etmenizi öneririz. Bu kontrolü kendiniz yapabileceğiniz gibi bir arkadaşınızdan ya da aile bireyinizden de yardım isteyebilirsiniz. Özellikle hızlı bir şekilde iş bulmanız gereken durumlarda CV’nizi alelacele hazırladığınızda imla hataları, anlatım bozuklukları ve gramer hataları yapabilirsiniz. Bu hataların önüne geçmek için CV’nizi kontrol ettirmenizi öneririz.

6. Ön Yazınızı İş Rolüne Göre Uyarlayın

Ön yazı pek çok kişinin atladığı ve çok önem vermediği bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok kişi CV hazırlamanın iş pozisyonuna kabul edilmek için yeterli olduğunu düşünmektedir. İş başvurularında farklılık ve özgünlük işverenin dikkatini çekmek bakımından çok önemlidir. Bu nedenle iş başvurunuzu yapmadan önce iş pozisyonuna uygun bir ön yazı hazırlamanız işvereninizin CV’nizi daha detaylı incelemesine vesile olacaktır.

7. Network Ağınız Olan Kişilere Mutlaka Ulaşın

İş bulma sürecinizde size en çok yardımcı olacak ve yol gösterecek kişiler iş ağınız olan kişilerdir. Bu kişiler size referans olabilecekleri gibi aynı zamanda yayınlanmayan açık iş ilanlarına da sizi önerebilir. Bu nedenle iş bulma sürecinde daha önceden iletişime geçtiğiniz ve size destek olabilecek kişilere ulaşmaya gayret edin. Eğer daha önceden iş ağı oluşturmadıysanız meslektaşlarınız, sektörde öncü kişilerle tanışabileceğiniz network platformları ve etkinlikleri ile iş ağınızı kurmaya başlayın.

8. Sosyal Medya Kanallarınızı Profesyonel Hale Getirin

Sosyal medya platformları her ne kadar sosyal yaşamımızın bir parçası olarak görülse de aslında iş başvuruları yeterli görülen adaylara bazen sosyal medyadan da bakılabilmektedir. Bu nedenle iş bulma sürecinizde profesyonel olmayan fotoğraf ve paylaşımları sadece arkadaşlarınızın görebileceği şekilde sınırlamaya çalışın. Böylelikle işvereninizin sizin hakkınızda olumsuz düşünme ihtimalinin önüne geçersiniz.

9. Ayrıntılara Önem Verin Düşünün

CV’nizi oluştururken ve iş başvurusu yaparken her zaman ayrıntıları yakalamaya çalışın. Örneğin iş tanımında geçen bir kelime, işverenin firmasının vizyonunda yer alan bir değeri CV’nize eklemeniz işe kabul edilme şansınızı arttırabilir. Bu nedenle çok istediğiniz iş pozisyonlarına başvururken ayrıntılı düşünmeye özen gösterin.

10. Başvurunuzu Özgün Bir Şekilde Yapın

Bir işe kabul edilmek için işvereninizin ilgisini çekmeniz gerekir. Aksi takdirde özgeçmişiniz standart görülen diğer adayların CV’leri ile birlikte çöp kutusunu boylayabilir. Peki, özgün bir CV nasıl hazırlanır? Özgün bir CV hem görünüm hem de içerik bakımından işverenin ilgisini çekecek, kaliteli, güncel CV oluşturma teknikleri ile hazırlanan CV’lerdir. Özgün, kaliteli, adeta bir yıldız gibi parlayan ve dikkatleri üzerine çeken bir özgeçmiş hazırlamak için cvmaker.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

11. İletişim Adreslerinizi Sürekli Takip Edin

CV’nize eklediğiniz iletişim adreslerinizi düzenli olarak takip edin ve geri dönüş olup olmadığına bakın. Yapılan dönüşlere mümkün olduğunca hızlı bir şekilde dönmeniz; işvereninizin işine bağlı ve güvenilir bir kişi olduğunuzu düşünmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle birkaç saat aralıklarla adreslerinizi kontrol etmeyi unutmayın.

12. Çevrenize Haber Verin

Günümüzde her ne kadar internetten iş bulmak yaygın hale gelmiş olsa da, halen günümüzde birilerinin referansı ve önerisiyle işe alımlar da yapılmaktadır. Siz de bu fırsatlardan yararlanmak istiyorsanız aile ve yakın çevrenize iş aradığınızı söyleyin. Onların tanıdıkları vasıtasıyla hiç beklemediğiniz bir iş teklifi alabileceğinizi göz önünde bulundurun.

13. Bir İşe Başvurmak İçin Mükemmel Olmayı Beklemeyin

Pek çok kişinin yaptığı bir hata olan mükemmeliyetçilik hatasına düşmeyin. Unutmayın, her zaman daha iyisi vardır. Bir işe başvurmak için bütün nitelikleri karşılamanız gerektiğini düşünmeyin. Birkaç niteliği karşılıyorsanız; iş için gerekli olan nitelikleri kazanmaya hevesli olduğunuzu gösteren bir cümle kurun. İşvereniniz işi öğrenmeye istekli bir aday olduğunuzu düşünürse sizi işe alacaktır. Bu nedenle fırsatları sırf işe tam uygun olmadığınızı düşündüğünüz için reddetmeyin. Perspektifinizi daima geniş tutun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.