Hava Durumu

Kongre takvimi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi netleşti. Kongre takvimine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, birlik ve beraberlik içerisinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kongre takvimi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi netleşti. Kongre takvimine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, birlik ve beraberlik içerisinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi.

CHP 37. Olağan Kurultay süreci başlıyor. CHP'de mahallerdeki temsilcilerin seçilmesinin ardından ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla birlikte kurultay takvimi işleyecek. CHP'de 8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri, 14 Aralık 2019 - 27 Şubat 2020 tarihleri arasında ise ilçe kongreleri yapılacak. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 3 Şubat 2020’de İl Kongreleri süreci başlayacak.

DELEGE SEÇİMLERİ 8 KASIM’DA

Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, “Seçim takvimi ülkemize ve partimize hayırlı olsun. Kongre sürecinin birlik ve barış içerisinde geçmesini diliyorum. CHP kongrelerden güçlü bir şekilde çıkacaktır. Demokratik şekilde 8 Kasım tarihi itibariyle delege seçimleri süreci başlayacak. Delege seçimleri, 14 Aralık tarihine kadar devam edecek. 14 Aralık-27 Şubat 2020 tarihileri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 2 Ocak ila 3 Mart tarihileri arasında ise il kongreleri tamamlanacak. Nisan ayı içerisinde ise Büyük Kurultay yapılacak.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

İl kongresinde aday olacağını söyleyen belirten Demir, “Tabandan gelen istek doğrultusunda, partiye ağabeylik yapılması kanaatine vardık. Yarım kalan işleri tamamlamaya, partiyi birlikte, beraberlik ve kardeşlik hava içerisine sokmaya çalışan bir adayım. Bu birliği ve beraberliği partimizde sağlayacağız. Bizim, bizden başka dostumuz yok. 2023 hedefi ile partimizin iktidarında birlik ve beraberlik havası içerisinde insan sevgisinin yoğun olduğu bir parti örgütü oluşturmaya çalışacağız. Kırgın ve küskün olanları barıştıracağız. Geçmişte yaşanan kırgınlıkları bir kenara bırakarak, tek olma zamanıdır. Bu partide hepimize ihtiyaç var. Partimizden kimsenin ayrılmasını istemeyiz, birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.