Hava Durumu

“Kongre tarihi için Ankara’ya gideceğim”

CHP Gaziantep’te Olağanüstü İl Kongresi için tarih bekleniyor. İl Binasında basın mensupları ile bir araya gelen CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, CHP Gaziantep İl Kongresi ve kongreye ilişkin kulislerde dolaşan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kente geleceği bilgisini veren Uçar, ziyaretin nedenini bilmediğini, gerekli imzayı toplayan herkesin İl Başkanlığına aday olabileceğini ve İl Kongresi tarihinin belirlenmesi için önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kongre tarihi için Ankara’ya gideceğim”

 

 

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, İl Binasında düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Türkiye gündemine ve halkın ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Uçar, CHP Gaziantep İl Kongresi ve kongreye ilişkin kulislerde dolaşan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uçar, Türkiye’de ve Gaziantep’te erken seçime hazır olduklarını söyledi. Uçar, “Toplumun büyük bir bölümü erken seçim yapılmasını istiyor. 3 yıldır bu ucube sistemle bu ülke yönetilemiyor. Biz Türkiye genelinde ve Gaziantep’e erken seçime hazırız.”

“CHP HEYETİ GAZİANTEP’TE TEMASLARDA BULUNACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Gaziantep’e yapacağı ziyaretin sorulması üzerine konuşan Uçar, “Yalnızca Oğuz Kaan Salıcı değil, tüm MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz Türkiye’nin her yerini ziyaret ediyorlar. Sayın Salıcı’nın hangi gerekçe ile Gaziantep’e gelmek istediğini bilmiyorum. Ancak kente geleceğini biliyorum. Bilindiği üzere kendisi Belediye Başkanları Toplantısı sırasında yurt dışına gitmişti, 4-5 gün önce yaptığımız görüşmede, program yapıp Gaziantep’e geleceğini söyledi. Bunun dışında Salı günü Doğu Masası adı verilen iki milletvekilimiz ve Parti Meclisi üyemiz, Gaziantep’te olacak. Gün boyu kent genelinde STK’lar, pandemi sürecinde mağdur olan esnaf odaları ve dernekleri ziyaret edecekler. Bir gün boyunca yoğun tempomuz var. Onun dışında Ekonomik Masası gelecek, Muhtarlarımız ile toplantılar yapılacak. Bunun dışında ise Genel Başkanımız ayrıyeten Gaziantep’e bir ziyarette bulunabilir. Yoğun bir tempoyla Türkiye’de çalıştığımız gibi Gaziantep’te de çalışmalara devam edeceğiz. İl kongresinin yapılmamış olması bu süreçte tempomuzu etkilemez. Biz çalışmalarımıza devam ederiz.”

“KONGREYE GENEL BAŞKANIN GELMESİ BEKLENİYOR”

İl kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan Uçar, “Bilindiği üzere kongre tarihi alınması noktasında biz üst kurula bağlıyız. Üst kurul ile yaptığımız görüşmelerde, ileri bir tarihte Gaziantep İl Kongresinin yapılması ile ilgili tarih verileceği söylendi. Sayın Genel Başkanımızın da kongremize katılım sağlaması bekleniyor, bu yönde bizde hazırlıklarımızı yapacağız. Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek bu konuyu netleştireceğiz.”

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ANKARAYA GİDECEĞİM”

Kongre sürecine ilişkin ortaya atılan iddiaları değerlendiren Uçar, “En demokrat parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi gösterilir. Tüzük ve yönetmeliklerle yönetiliyoruz, onun dışındaki kararlarda da açıkça belirtildiği üzere; ‘İlçe kongreleri İl Başkanlığının onayıyla belirlenir, İl Kongresi yapılırken ise, MYK ve Genel Merkezin onayı ile belirlenir’ deniliyor. Hatırlarsanız,  MYK’nın ilgili kararının ardından, ‘45 günü beklemeden karar almak istiyoruz’ açıklamasında bulunmuştuk. O nedenle önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim. En yakın zamanda kongremizi yapacağız. Kongre konusunda Genel Merkezimiz ile temaslarda bulunuyoruz. Kongrenin yapılması için İl Yönetimi olarak çaba harcıyoruz. Kongre tarihinin netleşmesi halinde adayım.

“HERKES İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR”

Seçimlerin tek liste ile yapılması noktasında Genel Merkezin tutumunun sorulması üzerine konuşan Uçar, “O Genel Merkezin tavrı, bu konuda ben bir şey diyemem. Genel Merkez yetkililerinin bu soruyu yanıtlamalı. CHP’de gerekli oranda imza toplayan herkes, İl Başkanlığına aday olabilir. Bu partiyi en üst düzeyde temsilen eden kişi Sayın Genel Başkandır. Sayın Genel Başkanın düşüncelerine ters bir şeyler söylemek garibime gidiyor. Genel Başkanımızın düşüncelerini yorumlama konumunda değilim, hiçbir partilinin de yorumlamaması gerektiği düşüncesindeyim. Bu konuda gerekli açıklamaları Sayın Genel Başkan yaptı. Kongre tarihi açıklandığında bu konular netleşecektir” dedi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.