Hava Durumu

Kongre tarihi için Salıcı bekleniyor…

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’ın, 45 günlük süreyi beklemeden Kongre kararı alınacaklarına yönelik açıklamasının ardından 23 gün geçti. CHP Gaziantep İl Kongresi için, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kente gelişinin beklendiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kongre tarihi için Salıcı bekleniyor…

 

2020 yılı Kasım ayında CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK Toplantısında görevden alınmıştı.  Kararın ardından CHP Gaziantep’te başlayan tartışmalı süreç Nisan ayında CHP İl Başkanlığı Görevine Neşet Uçar’ın atanması ile sona ermiş, ancak CHP Genel Merkezinin pandemi nedeniyle Olağanüstü Kongre Takvimini MYK kararına bağlaması ile süreç belirsiz bir hale bürünmüştü.

“45 GÜNLÜK SÜREYİ BEKLEMEYECEĞİZ” DEMİŞTİ…

Haziran ayında yapılan CHP MYK Toplantısında, Türkiye genelinde Kongrelerin yapılması yönünde karar çıktı. CHP Gaziantep’te aylardır beklenen Olağanüstü Kongre kararı böylelikle alınmış oldu. MYK kararı, CHP İl Başkanlığına iletildi. Kararın CHP İl Başkanlığına iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Neşet Uçar, 45 günlük süreyi beklemeden İl Yönetimi olarak toplanıp karar alacaklarını açıkladı.

 “NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

Uçar’ın açıklamalarının arından CHP Gaziantep İl Kongresi için CHP Gaziantep Geçici İl Yönetiminin toplanarak, Kongre kararı alınması beklenmeye başlayan partililer, “Neyi bekliyorsunuz?” sorusunu yöneltmişti.

CHP Gaziantep İl ve İlçe Örgütlerinden yükselen bu soru karşılık buldu. İl Yönetimine yakın isimler tarafından dile getirilen iddiaya göre, İl Kongresi tarihinin belirlenmesi için CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kente gelmesi bekleniyor.

SALICI, ADAYLARLA GÖRÜŞECEK!

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’e gelmesi beklenen ancak son anda iptal edilen ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın CHP İl Kongresi için adaylığını açıklayan Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu ile görüşme yapması ve tek adayla seçime gidilmesi bekleniyordu.

Ancak Salıcı’nın kente gelişinin ileri bir tarihe ertelenmesi ile birlikte kongre tarihinin belirlenmesi konusunun da ileri bir tarihe bırakıldığı ileri sürüldü.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.