Hava Durumu

Kooperatiflerden sicil uyarısı!

S.S. 13. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ömer Yılmaz ve Birlik Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Birlik Başkanı Ömer Yılmaz, esnafa sicil uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kooperatiflerden sicil uyarısı!

S.S. 13. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ömer Yılmaz ve Birlik Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Birlik Başkanı Ömer Yılmaz, esnafa sicil uyarısında bulundu.

S.S. 13. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ömer Yılmaz ve Birlik Üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Birlik Başkanı Ömer Yılmaz, “Hepinizin bildiği gibi 2019 yılı içerisinde ekonomimize yapılan müdahaleler, dövizin aşırı yükselmesi ve faizlerin dalgalanması neticesinde kooperatiflerin kredi faiz oranlarını da etkilemiş, faizler yıllık yüzde 8 oranına çıkmıştı. Bu dönemden sonra Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve TESKOMB genel başkanımızın gayretleriyle banka komisyonları düşürülmüş faizler de 2 puan düşürülerek yüzde 6 olarak uygulamaya başlamıştır. Kredilerimiz esnafımıza büyük oranda fayda sağlamıştır. Biz esnaflarımıza olan bu desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ve TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir AKGÜL ' e esnafımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah gelecekte de esnafımıza olan desteklerin devamını diliyoruz.”

25 BİN ESNAFA HİZMET VERİYORUZ

“Gaziantep 13. Bölge Birliğine 17 kooperatif kayıtlı olup, Kilis ilimiz ve ilçelerimizle birlikte 50 yılı aşkın bir süredir yüz binlerce esnafımıza hizmet verdik. Şuanda bölgemiz kooperatiflerinden 25 bin civarında esnafımız kredi kullanmaya devam etmektedir. Kooperatiflerimiz ayda 65 milyon TL,  yılda yaklaşık 1 trilyon TL civarında kredi kullandırmaktadır. Kooperatifler esnafımızın ikinci adresidir. İşini geliştirecek, potansiyelini artıracak, ihtiyaç sahibi esnafımıza 17 kooperatifimizin değerli başkanlarıyla hizmet etmeye devam ediyoruz.”

ÖDEMELERE DİKKAT EDİLMELİ

“Kent bulunan 25 bin esnafımız, Gaziantep Bölgesi’ndeki kooperatiflerden faydalanmaktadır. Biz elimizden geldiği kadar esnafımıza yardımcı olmaya çalışırken, sicil ile ilgili sıkıntısı olan esnafımıza yardımcı olamıyoruz. Gerek banka, çek, senet gibi ödemelerini gününde yapmaları gerekiyor. Bu ödemelerin gününde yapılmaması durumunda sicilde sorun meydana geliyor. Esnafımız ödemelerini günü gününe yapsınlar, aksi halde hiçbir noktada sicili bozuk esnafın hizmet alması mümkün olmuyor.”

İCRAYA DÜŞEN ESNAFLARIMIZ VAR 

Sözlerini sürdüren Yılmaz, “Büyük oranda günü gününe ödeme yapan esnafımız var. Diğer yandan ödeme güçlüğü yaşayan esnafımız da var. Bu esnafın icralık olmamaları için elimizden geleni yapıyoruz ancak icraya düşen insanlar oluyor. Her kooperatifin kendi sayılarını tutuyorlar. Esnafın sicilinin bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bankalar esnafa iki ay süre veriyor, ödenmemesi halinde sicili bozuluyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.