Hava Durumu

Korkut için adalet!

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii İnşaatında ihmaller zinciri sonucu yaşanan ahşap iskele kazasında İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan olayın ardından soruşturma başlatılırken, Korkut Küçükcan’ın babası Mimar Kemal Küçükcan’ın gündeme taşıdığı iddialar ışığında Korkut Küçükcan’ın ailesi, arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri, sosyal medya üzerinden korkutkucukcanicinadalet hashtag’ı ile kampanya başlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Korkut için adalet!

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akketn Camii İnşaatında meydana gelen iskele kazasında İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan hayatını kaybetmişti. Gaziantep’te yoğun şekilde tartışılan olayın ardından Korkut Küçükcan’ın babası Kemal Küçükcan, olaya ilişkin çarpıcı iddialarda bulunmuş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslenerek, delilerin karartıldığı iddiasını gündeme getirmişti.

KORKUT İÇİN ADALET İSTENDİ…

Kemal Küçükcan’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada korkutkucukcanicinadalet hashtag’ı kampanya başlatıldı. Korkut Küçükcan’ın ailesi, sevenleri, STK’lar, meslektaşları ve sevenleri, “Kemal Küçükcan için Adalet İstiyoruz” diyerek başta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere yetkilileri göreve çağırdılar.

KEMAL KÜÇÜKCAN NELER SÖYLEDİ?

14 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen talihsiz olayın ardından sessizliğini bozan Kemal Küçükcan, “Olay tarihinden bugüne kadar hep Türk adaletine güvendik ve oğlumun ölümünden sorumlu kişilerin Savcılık tarafından birer birer tespit edilerek cezalandırılacağına inandık. Ancak,  acılı bir baba olarak üzülerek söylüyorum ki, olayın üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, Savcılığın başlattığı soruşturmada bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediği gibi, suç delilleri her gün karartılmaya ve işlenen suç örtbas edilmeye devam ediliyor. Şahinbey Belediyesi, Savcılığın kendisine sorduğu bilgi ve belgeleri ya hiç göndermiyor ya da  gönderdiğini eksik gönderiyor Ancak, her nedense Savcılık, buna karşı hiçbir işlem yapmıyor. Oysa ki, Savcılığın  eksik bilgi, belge veren Belediye Yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunması gereklidir.”

BARET NEREDE?

“Şahinbey Belediyesi Yetkililerince,  oğlum Korkut’un göçük sırasında inşaat sahasına izinsiz girdiği ve baretsiz dolaştığı ileri sürülerek,  bundan medet umulmaya çalışıldı. Oysa ki, olay yerinde bulunan birçok görgü tanığının da bildiği üzere göçüğün gerçekleştiği ilk gece, Kurtarma Ekiplerince yapılan arama sırasında oğlum Korkut’a ait BARET bulunmuş ve çevredeki herkese duyurulmuştu. Ancak, ne kadar üzücüdür ki,  oğluma ait bu baret daha sonra elden ele geçirilerek bilinmeyen bir şekilde yok edildi.  Ne bize teslim edilen eşyalar arasında,  ne de adli emanette bulunan eşyalar arasında oğluma ait bu barete rastlanılmadı. Kaldı ki, tonlarca ağırlıktaki göçük altında kalan kişiyi plastik bir baretin koruyamayacağı açıktır. Görüldüğü üzere Gaziantep’in iyi yetişmiş, nitelikli ve deneyimli inşaat mühendislerinden biri olan ve iş güvenliği prensiplerine sıkı sıkıya riayet eden oğlum Korkut’un, inşaat sahasına izinsiz girdiği, baret kullanmadığı gibi gerçek dışı iddialarla işlenen suç örtbas edilmeye çalışılmaktadır. “

AHŞAP İSKELE APAR TOPAR NEDEN SATILIYOR?

“Nitekim, Şahinbey Belediyesince 7 yıldır izinsiz ve ruhsatsız biçimde yürütülen Akkent Cami inşaatıyla ilgili,  oğlum Korkut henüz göçük altındayken alelacele tapuda parseller birleştirilerek söz konusu alanda imar planında değişiklikler yapılmıştır. Yıllar önce tamamlanması gereken bu işlemin arama – kurtarma operasyonunun devam ettiği sırada gerçekleştirilmesinin gerekçesi ve amacı da izaha muhtaçtır. Ayrıca, bir gazetede çıkan haberden oğlumun üzerine çöken ahşap iskeledeki sırıkların belediye tarafından ihale yoluyla satışa çıkartıldığını öğrendim. Yakacak olarak dahi kullanılamayacak nitelikteki bu ahşap sırıklar apar topar niçin satılmaya çalışılıyor?  Umarım, oğlumun ölümüne neden olan bu çürük sırıklar başka bir inşaatta yine iskele olarak kullanılarak başka canların da yanmasına göz yumulmaz.”  ifadelerine yer verdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.