Hava Durumu

Köy yolları sahipsiz kaldı…

Şahinbey İlçesine bağlı olan Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köyleri arasında yer alan köy yollarının durumu iki yıldan bu yana değişmedi. Asfalt çalışması yapılması beklenen yollarla ilgili asfalt ihalesinin iki yıldan bu yana yapılmadığı yönünde iddialarda bulunan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Köy yolları sahipsiz kaldı…

Belediyeler tarafından yaz aylarında yapılan asfaltlama işlemleri için süre daralıyor. Ağustos ayı ile birlikte asfaltlama işlemleri için süre azalırken,  Şahinbey İlçesine bağlı olan Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köyleri arasında yer alan köy yolları iki yıldan bu yana bakımsız halde bulunuyor. Kent içerisinde asfaltlama çalışmaları yapılırken, köy yollarına herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlemlendi. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasına giren Şahinbey İlçesi’ne bağlı köy yollarında çalışma yapılmaması nedeniyle bölgeye ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Kış aylarında yağışlar nedeniyle yollar çökerken, traktörler dahi yollarda ilerleyemiyor.

TARIM ÜRÜNLERİ ZARAR GÖRDÜ

Yolların tamamlanmaması nedeniyle bölgede bulunan bağ, bahçe, bostan ve fıstık ağaçları aşırı tozlanmadan dolayı zarar görüyorlar. Yoğun olarak kullanılan ve kente uzaklığı yalnızca 10 kilometre olan köy yollarında çalışma yapılmaması sürücülerin ve köy sakinlerinin tepkilerine neden oluyor. Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köylerinde ikamet eden vatandaşlar, köy yollarının yapılması istediğinde bulundular.

KÖY HALKI TEPKİLİ

İki yıldan bu yana yollarının yapılmasını beklediklerini söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin köy yollarına daha fazla bakım yapması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar, “Köy yollarında çok fazla kaza meydana geliyor. Kötü ve çukurlarla dolu olan köy yollarında kazalar meydana geliyor. Bizler bunun olmasını istemiyoruz. Belediyeden yol konusunda talepte bulunmamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık.  Köy yolları ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin halen asfalt ihalesi yapmaması nedeniyle yollarımızın tamamlanmadığına yönelik bilgiler geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda açıklama yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.