Hava Durumu

Köylülerin yol isyanı

Şahinbey İlçesine bağlı olan Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köyleri arasında yer alan köy yollarının bakımsız ve kötü görüntüsü vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Geneyik-Deredüzü köyü arasında duble yol yapılacağı belirtilerek kazınan yolda iki yıldan bu yana hiçbir çalışma yapılmazken, Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Deredüzü köylerinde ikamet eden köylüler, yollarının bir an önce tamamlanması isteğinde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Köylülerin yol isyanı

Şahinbey İlçesine bağlı olan Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köyleri arasında yer alan köy yollarının bakımsız ve kötü görüntüsü  vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Geneyik-Deredüzü köyü arasında duble yol yapılacağı belirtilerek kazınan yolda iki yıldan bu yana hiçbir çalışma yapılmazken, Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Deredüzü köylerinde ikamet eden köylüler, yollarının bir an önce tamamlanması isteğinde bulundular.

2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte köyler mahallelere dönüştürüldü. Köylerin, Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluk sahasına girmesi ile birlikte pek çok köyde yaşanan yol sorunları az da olsa çözümlenirken, yüzlerce köyde halen yol sorunu yaşanıyor. Şahinbey İlçesine bağlı Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli köylerinde ikamet eden vatandaşlar, yıllardan bu yana bölgede yaşanan yol sorunun çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi’nden çalışma bekliyorlar.

YOL, İKİ YIL ÖNCE KAZINDI

Geneyik ile Deredüzü köyleri arasında bulunan köy yolu, iki yıl önce bölgeye duble yol yapılacağı için kazındı. İki yıldan bu yanan herhangi bir çalışmanın yapılmadığı yolda, sık sık trafik kazaları meydana gelirken, Güenyşehir Projesi’nin inşa edileceği alanın yolların yapılmaması köy halkının tepkisini çekiyor. Bölgede çok sayıda hayvan çiftliğinin bulunduğunu kaydeden vatandaşlar, köylerine ulaşımda büyük güçlüklerle karşılaştıklarını söylediler.

TARIM ARAZİLERİ, EVLER TOZ İÇERİSİNDE KALIYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Geneyik, Deredüzü, Çapallı ve Töreli sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce yol çalışmalarına başlaması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar, “Geneyik-Deredüzü, Deredüzü-Çapallı ve Çapallı-Töreli köyleri arasında asfalt yol bulunmuyor. Mucur ve toprak yol nedeniyle köylerde bulunan evler, bağ evleri, tarım arazileri toz içerisinde kalıyor. Yoldan kalkan tozlar, fıstık ağaçlarına, üzüm bağlarına zarar veriyor. Yollarımız oldukça eski ve bakımsız, bizler vatandaş olarak birinci sınır hizmet almak istiyoruz. Biz yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Duble yol yapılmayacaksa bile eski yolumuzu istiyoruz” şeklinde konuştular.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.