Hava Durumu

Kredi kullanımında 6.sıradayız…

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2020 dönemi iller bütçe denge verilerini paylaştı. Temmuz ayı verilerine göre, İl Gelirinin en yüksek olduğu iller arasında Gaziantep, 10.sırada yer aldı. Kamu harcamalarında ise Gaziantep, 14.sırada yer aldı. Öte yandan Gaziantep, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 2020 Haziran dönemi nakdi kredi iller dağılım sonuçlarına göre, kamu ve özel bankalarda en fazla kredi kullanan iller arasında 6.sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kredi kullanımında 6.sıradayız…

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2020 dönemi iller bütçe denge verilerini  kamuoyuna açıkladı. Açıklanan verilere göre Gaziantep, geliri yüksekliği bakımından iller sıralamasında 10’uncu sırada yer aldı. İl gelirinin en yüksek olduğu 35 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Mersin, Antalya, Adana, Hatay, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Kayseri, Muğla, Manisa, Çanakkale, Denizli, Urfa, Balıkesir, Sakarya, Samsun, Eskişehir, Aydın, Zonguldak, Mardin, Trabzon, Van, Kütahya, K.Maraş, Batman, Erzurum, Düzce, Elazığ, Sivas olarak açıklandı.

Kamu Harcamalarında 14’üncü sıradayız

Gaziantep, Kamu harcamaları yüksekliği kaydında ülke illeri sıralamasında 14’üncü sırayı aldı. Kamu harcamalarının en yüksek olduğu 20 il; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Konya, Antalya, Mersin, Samsun, Kayseri, Kocaeli, Urfa, Gaziantep, Hatay, Van, Trabzon, Erzurum, Balıkesir, Eskişehir olarak kaydedildi.

GAZİANTEP, KREDİ KULLANIMINDA 6.SIRADA…

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 2020 Haziran dönemi nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre, özel ve kamu bankaları kredileri toplam kredi kullanımının en yüksek olduğu illere ilişkin veriler yer aldı. Buna göre toplam kredi kullanımının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Denizli, Adana, Mersin, Kayseri, Hatay, Manisa, Muğla, Balıkesir, Tekirdağ, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş, Eskişehir, Diyarbakır, Sakarya, Trabzon, Erzurum olarak bildirildi.

Gaziantep, kamu ve özel bankalarda kredi kullanımının en yüksek olduğu iller arasında 6.sırada yer aldı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.