Hava Durumu

Kritik seviyedeyiz…

Sosyal medya hesabı üzerinde Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyu ile paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha Gaziantep’e dikkat çekti. Koronavirüs vaka sayısının en fazla arttığı 3. İl olan Gaziantep, son üç günde ortalama yoğun bakım hasta sayısının en fazla arttığı 4. İl oldu. Vaka ve yoğun bakım hasta sayısında meydana gelen artışlar, Gaziantep’te salgının kritik boyutlara ulaştığı yönünde yorumlara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kritik seviyedeyiz…

Sosyal medya hesabı üzerinde Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyu ile paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha Gaziantep’e dikkat çekti. Koronavirüs vaka sayısının en fazla arttığı 3. İl olan Gaziantep, son üç günde ortalama yoğun bakım hasta sayısının en fazla arttığı 4. İl oldu.  Vaka ve yoğun bakım hasta sayısında meydana gelen artışlar, Gaziantep’te salgının kritik boyutlara ulaştığı yönünde yorumlara neden oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyuna duyuran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son üç günde entübe ve yoğun bakım sayılarının en fazla arttığı illeri açıkladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda vaka artışının en fazla yaşandığı iller arasında gösterilen Gaziantep, yoğun bakım hasta sayısının en yüksek olduğu 4.il oldu. Bakan Koca’nın açıklamaları Gaziantep’in durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

YOĞUN BAKIM HASTA SAYISINDA 4.SIRADAYIZ

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Son 3 günde ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım” ifadelerini kullandı.

CEZALARDA DA İLK SIRADAYIZ!

Vaka artışının ve yoğun bakım hasta sayısının yüksek olduğu kentte her gün kaydedilen manzaralar dehşete düşürüyor. Kent genelinde devam eden sosyal mesafe ve maske denetimlerinde kesilen cezalarda da Gaziantep ön plana çıkıyor.

9 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ!

Korona virüs salgını sürecinde sosyal mesafe ve maske kuralına en az uyan il olarak öne çıkan Gaziantep'te, 10 Temmuz ve 11 Temmuz tarihlerinde uygulanan para cezası pes dedirti. Kent genelinde 10 Temmuz tarihinde yapılan denetimlerde 4 bin 683, 11 Temmuz tarihinde yapılan denetimlerde ise 4 bin 339 kişiye sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. İki günlük denetim sonunda kentte maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları tespit edilen 9 bin 22 kişiye ceza kesilmiş oldu.

“BELİRLENEN SAAT DIŞINDAN ETKİNLİKLER YASAKTIR”

1 Temmuz itibariyle düğün salonlarının açılması ile birlikte pandeminin en çok yayılım gösterdiği yerlerin düğünler olduğu açıklanmıştı. Yapılan açıklamaların ardından düğünlere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kritik uyarılarda bulundu. Vali Gül, “Düğün nerede yapılırsa yapılsın kaymakamlığa bildirimde bulunmak zorunludur. Bağ evinde yapılan düğünlerde de aynı kurallar geçerlidir. Belirlenen yer ve saatin dışında ayrıca çeyiz alma, gelin alma ve benzeri etkinlikler yasaktır. Gelin hanımlara büyük görev düşüyor!  Lütfen müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.