Hava Durumu

Kuraklık sıkıntısı büyüyor!

Karasal İklimin hüküm sürdüğü Gaziantep ve çevre illerde, yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile birlikte kuraklık sorunu büyüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kuraklık Haritası'nda, Gaziantep ve çevre illerin "Olağanüstü Kurak" olarak nitelendirilen siyah renk ile gösterildiği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kuraklık sıkıntısı büyüyor!

Kış ve ilkbahar aylarında yeterli oranda yağışın gerçekleşmemesi, artan sıcaklıklar Gaziantep ve çevre illeri tehdit ediyor. Karasal İklimin hakim olduğu bölge genelinde yaşanan kuraklık sorunu Nisan-Haziran döneminde katlanarak arttı. 3 aylık dönemde bölge, olağanüstü kurak olarak nitelendirilen siyah renkle gösterilmeye başlandı.


HARİTADA SİYAH RENKTEYİZ!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kuraklık Haritası'nda, Gaziantep ve çevre illerin "Olağanüstü Kurak" olarak nitelendirilen siyah renk ile gösterildiği görüldü. söz konusu durum, kış aylarında yeterli oranda yağışın düşmediği Gaziantep için kötü bir dönemin başladığının göstergesi olarak yorumlandı.


ÜRETİCİ ENDİŞELİ
Su kaynakları bakımından oldukça fakir olan Gaziantep'te, üreticiler kuraklıktan ednişeli. sulama konusunda yeterli gelişmenin henüz sağlanamadığı, kuru tarım politikalarının varlığını koruduğu kentte, ürün kaybı yaşanmasından endişe ediliyor. Üreticilerin bu endişesi de hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle giderek artıyor.


M.TÜRKMEN


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.