Hava Durumu

Kuralları böyle ihlal ettiler!

Geçtiğimiz hafta 4 gün süre ile uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Gaziantep Şubesi yöneticilerinin, sosyal mesafe ve maske Kurallarına uymadan gerçekleştirdikleri iş yeri ziyaretleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Olayın ardından Gaziantep Valiliği harekete geçerken, dernek yönetimi ise, “esnafa yardım için bir araya gelmiştik” diyerek kendini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2021 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kuralları böyle ihlal ettiler!

Koroanvirüs Salgınında Türkiye genelinde vaka oranları önemli ölçüde geriledi. Vakaların azalmasında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere alınan tedbirler etkili olurken, vatandaşlara kalabalık ortamlara girilmemesi, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması noktasında yapılan çağrılar sürüyor. Tüm uyarılara rağmen Gaziantep’te çekilen bir fotoğraf tartışma konusu oldu.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Geçtiğimiz hafta uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasında TÜRES Derneği Gaziantep Şubesi üyeleri, derneklerin toplu halde faaliyette bulunmaları yasak olmasına rağmen, dernek üyesi iş yerlerine ziyaretlerde bulundular. Kısıtlama kapsamında bir iş yerini ziyaret eden dernek yönetimi söz konusu ziyareti, “TÜRES Gaziantep Şubesi olarak bu haftada üyelerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bugün ki ziyaretimizi şehrimizin kıymetli ustalarından Bişirici Kebap Sahibi Abdullah Apuhan Ustamızı Ziyaret ettik. Misafirperverliği İçin Abdullah Ustamıza teşekkür ederiz” ifadeleri ile paylaştı.

NE MASKE NE DE MESAFE!

Söz konusu paylaşımda, dernek yöneticilerinin gerçekleştirmiş oldukları ziyarette maske ve mesafe kurallarına uymadıkları görüldü. TÜRES Derneği sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafa tepkiler gecikmedi.

VALİ GÜL TEPKİ GÖSTERDİ…

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "İstisna kapsamında çalışmasına izin verilen kişiler sadece ev ve iş yerleri arasında gidip gelebilirler. Derneklerin kalabalıklarla faaliyet yapması yasaktır. Maske ve mesafe kuralına uymadan faaliyet yapmak yasaktır. Bu kuralları ihlal eden herkese idari yaptırım uygulanmaktadır" görüşünü paylaştı.

“ESNAFA YARDIM İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Tepkilerin ardından TÜRES Derneğinden açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Pandemiden olumsuz etkilenen esnaflar için bir araya geldik, toplamda 20 dakika sürdü. Pandemiden etkilenen 50 esnafımıza TÜRES olarak maddi yardım için bir araya gelmiştik, maskelerimizi de fotoğraf için çıkarttık, tabi ki bu geçerli bir sebep değildir” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu dernek yöneticileri için cezai işlem uygulanması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.