Hava Durumu

Kurbanlıkta üretim ve talep düştü…

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, kurban satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurban pazarlarında hareketlilik yaşandığını kaydeden Türkman, Gaziantepli üreticilerin elinde bulunan besili kurbanlıkların tamamına yakınının satıldığını söyledi. Türkman, geçmiş yıllara oranla üretimde ve kurbanlıklara olan talepte düşüş yaşandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kurbanlıkta üretim ve talep düştü…

 

 

Geçtiğimiz hafta kutlanan Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarlarında büyük hareketlilik yaşandı. Kurbanlık almak üzere kurban pazarlarına gelen vatandaşlar, artan kurban fiyatları nedeniyle sıkıntı yaşasa da kurbanlık alım-satımlarında beklenen düşüşün yaşanmadığı öğrenildi.

BESİLİ HAYVANLARIN TAMAMINA YAKINI SATILDI

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, kurban satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkman, “Bu yıl Kurban Bayramı öncesi satışlar fena değildi. Genel olarak besili kurbanlıkların tamamına yakını satıldı. Üyelerimizin elinde bulunan besili hayvanların tamamına yakını satıldı. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen üreticilerin elinde bulunan besiye alınmamış olan kurbanlıklar elde kaldı. Genel anlamda belirlenen kurbanlık fiyatları üzerinden satışlar yapıldı.

Gaziantepli üreticinin elinde çok fazla kurbanlık kalmadı, dışarıdan gelen üreticilerin elinde bir miktar kurbanlık kaldı.”

“ÜRETİM VE TALEPTE AZALMA VAR”

Sözlerini sürdüre Türkman, “Geçmiş yıllara oranla hem üretim hem de talep anlamında düşüş yaşandı. Yaşanan bu düşüş çok büyük bir oranda olmadı. Önceki yıllarda 80 bin küçükbaş, 13 bin civarında ise büyükbaş hayvan kesiliyordu. Bu yılda talepler bu rakamlara yakın oldu. Üretim anlamında da azalma var. Bakanlık tarafından elde kalan hayvanlarla ilgili rakam açıklandı ancak açıklanan rakamlar oldukça düşük. Karkas etin kilogram fiyatı 42 liradan, 31-32TL canlı fiyattan gidiyor bu da karkas etin kilogram fiyatının 50 TL dolaylarında gittiğinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.