Hava Durumu

Liyakat mı, siyaset mi?

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine daha öne Şahinbey İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe atandı. Şahinbey İlçe MEB müdürlüğü döneminde eğitim çalışmalarından çok siyaset yapması ile tanınan Tepe'nin İl Müdürlüğüne atanması, eğitim camiasında, atamada liyakat yerine siyaset etkili oldu yorumlarına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Liyakat mı, siyaset mi?

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine daha öne Şahinbey İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe atandı. Şahinbey İlçe MEB müdürlüğü döneminde eğitim çalışmalarından çok siyaset yapması ile tanınan Tepe'nin İl Müdürlüğüne atanması, eğitim camiasında, atamada liyakat yerine siyaset etkili oldu yorumlarına neden oldu.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’nin MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevine getirilmesinin ardından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu boş kalmıştı. Aradan geçen süreçte, “Yeni İl Milli Eğitim Müdürü kim olacak?” sorusu eğitim camiasında tartışılmaya başlanmıştı.

TEPE ATANDI

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Bolu Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe atandı. Daha önce Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan, görev yaptığı dönemlerde eğitim çalışmalarından çok siyaset yapması ile bilinen Tepe’nin atanması eğitim camiasında tepkilere neden oldu.

AYRIMCILIK DOLU ÇALIŞMALARA İMZA ATTI

Tepe’nin görevlendirilmesine ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Atama şartları tutan herkes İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilebiliyor. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atama yapma hakkı ne yazık ki siyasetin hakkı. Ülkeyi yönetenleri, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bu kişiyi belirlemişler. Umarım Gaziantep’e faydalı olur. Gaziantep’te görev yaptığı dönemlerde Yasin Tepe, taraflı, yandaş bir ilçe mili eğitim müdürüydü. Gaziantep’e geri döndüğü zaman umuyoruz ki aynı davranışları sürdürmez. Gaziantep’e daha iyi hizmet yapması, herkese adil ve eşit davranması noktasında uyarımız ve temennilerimiz var. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Yasin Tepe, ayrımcılık dolu uygulamalara imza atan bir kişiydi. Yeni dönemde kendisinin Gaziantep’e eşit, adil şekilde hizmet vermesini bekliyoruz” diye konuştu. 

MEB, SİYASETTEN BAĞIMSIZ OLMALI

Atamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, “İlimizdeki eğitimde yaşanan sorunları çözebilecek uygulamalara ihtiyaç var. Bugüne kadar ilimizde görev yapan müdürlere baktığımızda, bürokratik bir işleyişin olduğunu görüyoruz. İdeolojik ve siyasal bir yapılanma olduğunu görüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü makamının siyasetten tümden bağımsız, tüm toplumu kucaklayacak, toplumsal beklentileri yerine getirecek birinin olması gerekiyor. Yasin Tepe, Gaziantep’te daha önce görev yapmış ve kenti tanıyan biri. Bu anlamda istemesi halinde süreci önemli bir avantaja dönüştürebilir. Eğitime katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ancak bugüne kadar kentimize gelen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin daha çok siyasetle kol kola girerek eğitim durumu geliştirdiklerini görüyoruz. Bu durumda siyasetten bağımsız olan Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yapısını kaybetmesine neden oluyor.

YASİN TEPE KİMDİR?

01.08.1978 yılında Adıyaman’ın Samsat ilçesi Yarımbağ köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman’da tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.  Aynı yıl Gaziantep İli Cumhuriyet İlköğretim okulunda göreve başladı. Değişik okullarda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak çalıştıktan sonra, farklı kademelerde Okul Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde ve Sosyal Hayatta Sivil Toplum Örgütlenmeleri Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 04.02.2019 tarihinde Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı. AÖF Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.