Hava Durumu

MAHKEMELER DURDU…

26 Kasım tarihinde yayımlanan Gaziantep Adliyesi’nde görevli Hakimlerin İzin Durumlarını Gösteren Belgede 51 Hakimin izinli olduğu görüldü. İzinli olan hakimlerin idari, yıllık, hastalık izinlerini aynı dönemde kullanmaları ile Adliye’de mahkemeler durdu, vatandaşlar mağdur oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
MAHKEMELER DURDU…

Gaziantep Adliyesinde görevli hakimlerin son dönemde toplu olarak aldıkları yıllık izinler çoğunlukta olmak üzere idari ve hastalık izinlerinin listesi açıklandı. Gaziantep Adliyesinde 51 hakimin aynı dönemde izin alması ise mahkemelerdeki bütün işlemlerin durmasına sebep oldu. İzin listesini kamuoyu ile paylaşan Baro Başkanı Bektaş Şarklı, konuyu yorumlamadı.

ADLİYEYE COVİD-19 DARBESİ

Gaziantep Barosu Başkan adayı Av. İskender Kahraman, hakimlerin izinlerine ilişkin “Gaziantep adliyesine Covid-19 darbesi. Ülkemizi ve dünyamızı saran pandemi sürecinde Gaziantep Adliyesinde mevcut durumda fiili çalışmama durumu mevcuttur. Bizim dava ne oldu sorusunun cevabı” ifadelerini kullandı.

DAVALARA ARA VERİLMESİ GEREK

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz ise, “Gaziantep Adliyesinde 51 tane Hakim izinde. Duruşmalar fiili olarak zaten durmuş vaziyette. Sadece Hakimler değil katip, mübaşir, avukatlar arkadaşların kimi evde kimisi hastanede. Mahkeme kalemleri 1 kişi ile çalışmaya çalışıyor. Bu neyin zorlaması? HSK ve Adalet Bakanlığı, tüm adliye çalışanları ile avukatların hepsinin hasta olmasını mi bekliyor? Yarından itibaren Acilen adliyelerde dava ve işlere ara verilmesi, sürelerin durması gerekmekte” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.