Hava Durumu

Meclis üyelerinden protesto

Şahinbey Belediye Meclisi 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi CHP’li meclis üyeleri, basın mensuplarının pandemi nedeniyle aylardır meclis toplantısına alınmamasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2020 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Meclis üyelerinden protesto

Şahinbey Belediye Meclisi 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi CHP’li meclis üyeleri, basın mensuplarının pandemi nedeniyle aylardır meclis toplantısına alınmamasına tepki gösterdi.

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı 2.Birleşim Toplantısında bir ilk yaşandı. Covid-19 Pandemisi nedeniyle basın mensuplarının aylardır meclis toplantılarına alınmaması CHP’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Grup kararı alan meclis üyeleri, basın mensuplarının meclise kabul edilmemesi halinde birleşime katılmayacaklarını belirttiler.

BASIN BÖLÜMÜNDEN TAKİP ETTİLER

Basın mensuplarının meclis toplantılarına alınması gerektiğini kaydeden CHP’li meclis üyeleri ile Şahinbey Belediyesi personeli arasında kısa süreli gerilim yaşandı. Gerilimin ardından Basın mensupları salona alınırken, CHP’li meclis üyeleri de toplantıyı Basına ayrılan bölümden takip ettiler.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 50 BİN TABLET DAĞITACAK

Toplantıda gündemde yer alan 19 madde görüşüldü. Gündemin 19.maddesinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere 50 bin tablet dağıtılması ve ailelere 500 TL nakdi yardım yapılması konusu gündeme geldi.  Maddeye ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, öğrencilere tablet yardımı yapılmasını olumlu karşıladıklarını ancak ailelere 500 TL nakdi yardım yapılması yerine internet imkanı sağlanması konusunda istekte bulundular. CHP’li meclis üyeleri, “Nakdi yardım yerine öğrencilerin internet sorununu çözerse daha iyi olacaktır. Okullarda açıldı, dersler görülüyor. Tabletlerin bir an önce alınıp öğrencilere dağıtılması gerekiyor. Valilik ile irtibat halinde olunarak bu tabletlerin öğrencilere ulaştırılması gerekiyor. Nakdi yardım yerine ihtiyaç duyan ailelere internet sağlanmalı ya da bu yardımlar tablet olarak ailelere ulaştırılmalı.”

“DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Maddeye ilişkin konuşan Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, “Belediye olarak bu çalışmayı yapıyoruz. İnternet ve alt yapı noktasında çalışıyoruz. Bilindiği üzere pandemiden dolayı ciddi manada öğrencilerimiz sıkıntı yaşadı. Belediye olarak eğitim konusunda destek oluyoruz. Şahinbey ilçemizde dar gelirli öğrenciler olduğu için 500 TL nakdi yardım yapıyoruz. Verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm meclis üyelerimiz bu konuda hem fikir. İhtiyaç sahibi ailelere bu yardımları yapacağız” diye konuştu.

NAKDİ YARDIMA RET

CHP’li meclis üyeleri nakdi yardım konusunda zimmet çıkabileceğini bu nedenle çekimser kaldıklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından söz konusu madde oylandı, CHP’li meclis üyeleri Tablet dağıtılmasına onay, nakdi yardım için ise ret oyu kullandılar.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından 3.Birleşim Toplantısının 9 Ekim Cuma Günü saat 16.00’da yapılmasına karar verilerek birleşime son verildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.