Hava Durumu

Mecliste çoğunluk krizi!

Şehitkamil Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Beyhan Külekçi, son aylarda Belediye Meclis Toplantılarının düşük katılım ile gerçekleştiğini ve CHP’li meclis üyelerinin katılmaması halinde çoğunluğun dahi sağlanamayacağını söyleyerek AK Partili Meclis üyelerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mecliste çoğunluk krizi!

Pandemi dönemi ile birlikte basın mensuplarına kapalı olarak görüşmelerine devam eden Belediye Meclis Toplantılarında çoğunluk krizi yaşanıyor. Pek çok meclis üyesinin mazeret bildirerek toplantılara katılmadığı öğrenildi.

KÜLEKÇİ TEPKİ GÖSTERDİ…

Şehitkamil Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Beyhan Külekçi, son aylarda Belediye Meclis Toplantılarının düşük katılım ile gerçekleştiğini söyledi. Külekçi, “Son aylarda Şehitkamil Belediye Meclisi CHP grubu (7 kişi) olmasa çoğunluğu sağlayamayacak ve toplanamayacak. 45 kişilik meclis, 24-25 kişiyle toplanıyor. AKP’ye oy veren Şehitkamil Halkı bilsin istedim” ifadelerini kullandı.

HALKIN OYLARIYLA SEÇİLDİLER AMA…

Külekçi’nin bu ifadeleri, yıllardır Belediye Meclislerinde yaşanan çoğunluk krizinin bir kez daha gündeme getirdi. Belediye Meclislerinde Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen ilk oturumun ardından oylamaların yapıldığı ve görüşmelerin karara bağlandığı ikinci oturum toplantıları, neredeyse yarı yarıya katılım ile gerçekleşiyor. 45 meclis üyesinin bulunduğu ilçe meclislerinde halkın oylarıyla seçilen meclis üyelerinin tam olarak katılım sağlamaması, tepkilere neden oldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.