Hava Durumu

Mecliste tarikat gerginliği

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme tarikat tartışmaları damga vururken, Ağustos ayında Büyükşehir Belediye Meclisinin tatil edilmesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mecliste tarikat gerginliği

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında toplandı. Gündemde yer alan 27 madde ve gündem dışından gündeme alınan 6 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. Gündem dışından gündeme alınan maddelere ilişkin CHP’li meclis üyelerinden tepki geldi. Meclis gündemine çok sayıda teklif karar getirildiğini belirten meclis üyeleri, teklif kararların komisyonda görüşülerek meclis gündemine alınması gerektiğini belirttiler.

OTOBÜSLERE BİNİŞ DESTEĞİ VERİLECEK

Meclis gündeminin 3.maddesinde kent merkezinde toplu taşıma hizmeti sunan Gazi Ulaş ve Özel Halk Otobüsü araçlarına biniş desteği verilmesi konusu gündeme geldi. Maliyet artışları ve mevcut bilet gelirlerinin giderler karşılayamaması nedeniyle 30 kuruş biniş desteği verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEMDE TARİKAT TARTIŞMASI

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyeleri, 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaklaştığını ifade ettiler. Meclis üyeleri, “Halen cemaat ve tarikatlardan medet umanlar var. Haznevi Tarikatının bulunduğu yere 67 bin metrekare alana bir külliye yapmaktadır. 15 Temmuz’un neden başımıza geldiğini hepimiz biliyoruz. Lütfen bunlara dikkat edin, cemaatlerle ve vakıflarla bu ülke yönetilmez. Belediye olarak cemaat ve vakıflara bu desteği vermeyin.”

“KİMSEYE ARAZİ VERMEDİK”

Mecliste söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniforması altında teröristlerin yapmış olduğu darbe girişimi ilişkin olarak o günlerin yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Gerek gerekse gelecek nesillerin bilgilendirilmesi açısından 15 Temmuz Demokrasi Müzesi hizmet veriyor. Söylediğiniz eleştiriyi kabul etmiyoruz, hiçbir gruba ayrıcalıklı davranmadık. Olması gereken işlemler yapıldı. Bahsi geçen alanla ilgili imar düzenlemesi ihtiyaç nedeniyle yapılmıştır. Burası ile ilgili imar planı yapılmış ve satın alınmıştır, bunun belediye ile alakalı bir durumu bulunmuyor. Biz hiç kimseye arazi vermedik, belediye ihtiyaç kısmında imar planı yapılmıştır, arazi hazineden satın alınmış olabilir. Mülkiyetin kime ait olduğunu bilmiyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TATİL EDİLDİ

Gündem maddelerinin ardından Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi’nin tatil edilmesine ilişkin oyalama yapıldı. Oy birliği ile Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Meclis Toplantısının 9 Eylül günü yapılmasına karar verildi.

A.DUMAN

**

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.