Hava Durumu

Mecliste yetki tartışması…

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin 78.maddesi tartışma konusu oldu. Kuzeyşehir Toplu Konut Proje alanında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazların ihale yoluyla satılacak olması mecliste yetki tartışmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mecliste yetki tartışması…

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri oylanırken, 78.madde tartışma konusu oldu. İlgili gündem maddesi ile Kuzeyşehir Toplu Konut Proje alanında bulunan belediyeye ait taşınmazların yapılacak imar uygulaması sonucunda oluşacak parsellerin ihale yoluyla satış izni verilmesi konusu gündeme geldi. İlgili gündem maddesi mecliste tartışma konusu oldu. CHP’li meclis üyeleri, söz konusu maddeye itiraz ettiler.

“SATIŞ YETKİSİ MECLİSE AİTTİR”

Gündem maddesine ilişkin konuşan CHP’li meclis üyeleri, “Bilindiği üzere satış yetkisi belediye meclisine aittir. Yetkiyi Encümene devredebiliriz fakat bu yetkiyi devrederken, sınırlarını belirlememiz gerekiyor. Adası, paftası, rayiç bedeli, nereden geldiği, emsal bedeli gibi konuları belirleyerek, yetkiyi verirsiniz. Bunun ardından meclis üyeleri satış yetkisi verir. Siz bu alanın kaynağını, yeşil alan olup olmadığını bize söyleyin, bizler de kabul oyu kullanalım. Şehitkamil Belediyesi’nde dünya kadar belediye hizmet alanı ve yeşil alan satışa sunuldu. Satış yetkisi istemeniz doğru değil. Siz bu yetkiyi veremezsiniz” diye konuştular.

“YARGI YOLUNA BAŞVURABİLİRSİNİZ”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, toplumu yanlış bilgilendirmediklerini söyledi. Toprak, “Şu anda oylanacak olan madde Kuzeyşehir Toplu Konut Alanı içerisinde, parselasyonu yapılmış, imar değişikliğiyle yeni parsel numarası alınacak olan taşınmazlar. Parsel numaraları değişiyor, mülkiyet sahipliği ve alanı değişmiyor. Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan alanların satış iznini istiyoruz. Satış rakamı belirlemek mümkün değil, bu yetki encümenin görevidir. Muammen bedel üzerinden ihale yapılacak, açık artırma suretiyle satış yapılmaktadır. Dileyen tüm vatandaşlar, satışa sunulan alanları almakta serbesttir. İstiyoruz ki, daha yüksek bedelle satılsın ve daha fazla gelir elde edilsin” diye konuştu.

CHP’li meclis üyelerinin, “Yetkiniz yok” itirazları üzerinde konuşmasını sürdüren Toprak, “Madde ile ilgili itirazınızı dile getirdiniz. Yargı yoluna başvurabilirsiniz” dedi.

“GAZİANTEP’E HİZMET OLARAK SUNULUYOR”

Gündemin 24.maddesinde Beylerbeyi Mahallesi’nde bulunan LPG satış ve servis istasyonu nazım imar değişikliği yapılması gündeme geldi. Söz konusu maddeye ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, söz konusu değişiklikler ile yaşam alanlarından bulunan sosyal donatı alanları satılıyor.

Açıklamalarda bulunan Toprak, “Gerek Büyükşehir, gerekse ilçe belediyelerimiz 15 yıldan bu yana şahıs mülkünün tadilatını yapmadı. Elde edilecek gelir Belediyelerin kendi mülklerine gelsin diye imar değişikliği yapıldı ve belediyelere gelir elde etmek amacıyla ihale edildi. Arsa üretip satmak, belediye gelirleri içerisindedir, tamamıyla yasaldır. Buradan elde edilen gelirler Gaziantep’e hizmet olarak sunulmaktadır” dedi.

Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.

A.DUMAN

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.